Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

social

/FOTO/ În pofida temperaturilor cu plus și a gheții fragile, pescarii au împânzit lacul de la Ghidighici

21 februarie 2021, ora 19:44
Distribuie:

În pofida temperaturilor cu plus și a gheții fragile, pescarii au împânzit lacul de la Ghidighici. Zeci de iubitori de pescuit la copcă au fost surprinși astăzi pe toata suprafața bazinului acvatic. Peste 20 de polițiști și salvatori, aflați într-o inspecție, i-au îndemnat să părăsească lacul întrucât gheața acestuia nu depășește grosimea de 7 cm.

Acest peisaj a fost surprins astăzi de către 20 de polițiști și salvatori aflați într-o inspecție la lacul de la Ghidighici. Din înregistrări se vede cum zeci de pescari au împânzit lacul, asta chiar dacă astăzi au fost înregistrate temperaturi cu plus, iar soarelele încălzit ca în mijloc de primăvară.

Foto: facebook

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au avertizat iubitorii de pescuit la copcă despre riscurile la care sunt expuși. Astfel, specialiștii i-au îndemnat să părăsească lacul întrucât gheața acestuia nu depășește grosimea de 7 cm. Mesaje de avertizare au fost lansate cu ajutorul unei drone, dar și a unei autospeciale șenilată. Conform specialiștilor, pentru ca aflarea pe iazul înghețat să nu prezinte pericol, grosimea gheții nu trebuie să fie mai mică de 8 -15 cm.

În caz contrar, persoana ar putea să se prăbușească cu ușurință și să rămână blocată în apa rece. Conform datelor IGSU, de la începutul acestui an, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 7 persoane inclusiv 2 minori.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram