Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

social

Caz șocant la Călărași! Un funcționar public, reținut pentru crimă. Cel care a sunat la poliție este chiar bănuitul

21 decembrie 2021, ora 16:30
Distribuie:

Caz șocant la Călărași! Un funcționar public a fost reținut pentru crimă. Potrivit oamenilor legii, cel care a sunat la poliție este chiar bănuitul, care a anunțat că a găsit în propria locuință cadavrul unui bărbat în vârstă de 62 de ani. Poliția transmite că victima activa neoficial în calitate de paznic la iazul care aparține funcționarului public.

„Ca urmare a cercetărilor la fața locului, în locuinţa unde a fost găsit cadavrul, polițiștii au depistat pe un perete, pete de culoare brună, acestea fiind răzuite, iar altele acoperite cu un creion, cu scop de a fi ascunse urmele. În urma examinării preventive a medicului legist, decesul ar fi survenit ca urmare a leziunilor corporale”, se arată în nota informativă emisă

Totodată, polițiștii au ridicat îmbrăcăminte, care ar aparține stăpânului casei, având pe ele pete de sânge.

În urma măsurilor de investigație și urmărire penală, întreprinse de polițiștii din Călărași și sub conducerea procurorilor Procuraturii raionului Călărași, în data de 19 decembrie suspectul a fost reținut. Acesta activează ca funcționar public în localitatea Dereneu, raionul Călărași.

În timpul audierilor, bărbatul în vârstă de 62 de ani s-ar fi încurcat în declarații.

Cadavrul victimei a fost transmis pentru expertiza medico-legală.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru omor, iar suspectul a fost reținut pentru 72 ore. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 la 15 ani.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ „Stă în castel, dar declară venituri de 2.000 de lei, ceva nu e în regulă”: Cum vor fi verificate datele de pe compensatii.gov.md

04 octombrie 2022, ora 23:12
Distribuie:

Veniturile introduse în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică, compensatii.gov.md, vor fi verificate, susține ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. Potrivit acestuia, controlul va fi selectiv, mai exact pentru cazurile în care se remarcă abuzuri. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 4 octombrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi știm că există multe activități economice care nu declară în mod regulat veniturile. De aceea, contăm pe onestitatea cetățenilor. Bineînțeles, vor exista și proceduri de verificare selectivă pentru acele cazuri în care sunt indici de risc, de abuz. Avem inspecția socială care poate verifica dacă este evident că o familie abuzează sistemul”, a precizat ministrul.

Există un mecanism de estimare indirectă a bunăstării gospodăriei.

„Este o procedură care funcționează și în cazul ajutorului social. Dacă o familie locuiește într-un castel, dar a declarat venituri de 2.000 de lei, ceva nu este în regulă. De aceea, avem și acei indicatori proxi, de avere, care vor elimina din start familiile care au avere foarte mare, care au imobile în valoare de peste 5 milioane de lei sau care au patru sau mai multe locuințe”, a subliniat Spatari.

În acest an, compensațiile vor fi acordate în funcție gradul de vulnerabilitate energetică al fiecărei familii. Se va ține cont de bugetul familiei, luându-se în calcul cât de mare este ponderea banilor pentru factura la energie din bugetul total. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Când urmează a fi lansată platforma compensatii.gov.md și ce date vor introduce cetățenii în sistemul informațional

04 octombrie 2022, 22:10

Cei 7 pași pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică și soarta celor neînregistrați pe compensatii.gov.md

03 octombrie 2022, 22:10

Cum va fi stabilit gradul de vulnerabilitate energetică pentru compensații la gaz și cum se vor înscrie online cetățenii

27 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram