Război în Ucraina, ziua 167: Explozii puternice în Crimeea. Livrările de petrol rusesc către unele țări europene au fost întrerupte

social

Fostul deputat, Constantin Botnari, zis „Borsetca” , anunțat în căutare prin intermediul Interpol

21 decembrie 2021, ora 12:23
Distribuie:

Fostul deputat și ex-secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol, scrie Deschide.MD.

Săptămâna trecută, fostul politician a fost introdus în baza de date a Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale  Interpol de la Lyon pentru a fi localizat, la solicitarea autorităților de la Chișinău.

Botnari ar fi vizat în dosarul  fostului director de la Agenția Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, care la începutul lunii Noiembrie curent a fost reținut în urma unei operațiuni SIS și PCCOCS pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Botnari este suspectat de fals în acte publicie și contrafacerea de documente.

Potrivit PCCOCS, în perioada în care a condus ASP, Serghei Railean a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și pașapoarte pe numele mai multor persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților.

După plecarea PDM de la guvernare în iunie 2019, Botnari și-a depus mandatul de deputat, s-a retras din spațiul public și a părăsit Republica Moldova.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram