Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

social

Lucrările de renovare la postul vamal intern de control Hîrbovăț au fost efectuate în proporție de 70%

21 decembrie 2021, ora 11:33
Distribuie:

Serviciul Vamal (SV) a demarat lucrări de renovare la postul vamal intern de control Hîrbovăț. Principalele obiective de reabilitare a postului vamal constau în dotarea postului cu apă, prin construirea apeductului, modernizarea rețelelor electrice, schimbarea vagonului vechi utilizat ca încăpere de serviciu pentru funcționarii vamali încă din anul 1997, cu unul nou, modern, dotat cu toate condițiile necesare desfășurării activității.

Până în prezent au fost efectuate circa 70% din lucrările planificate, iar finalizarea acestora este preconizată pentru luna ianuarie 2022.

Postul vamal Hîrbovăț este o subdiviziune a biroului vamal Centru, situat pe traseului R2 Chișinău-Bender-Tiraspol-Odessa. Este un post vamal rutier destinat transportului marfar și de pasageri, care activează în regim 24/24, cu cel mai mare trafic de mărfuri, amplasat în zona liniei administrative, în activitatea căruia sunt antrenați 16 funcționari vamali.

De la începutul anului și până în prezent, prin postul vamal Hîrbovăț au traversat 14 690 unități de transport cu marfă, au fost perfectate 8884 chitanțiere PV 14 și încasate drepturile de import în valoare de circa 117 milioane lei, comparativ cu peste 90 milioane lei în anul 2020.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ „Stă în castel, dar declară venituri de 2.000 de lei, ceva nu e în regulă”: Cum vor fi verificate datele de pe compensatii.gov.md

04 octombrie 2022, ora 23:12
Distribuie:

Veniturile introduse în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică, compensatii.gov.md, vor fi verificate, susține ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. Potrivit acestuia, controlul va fi selectiv, mai exact pentru cazurile în care se remarcă abuzuri. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 4 octombrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi știm că există multe activități economice care nu declară în mod regulat veniturile. De aceea, contăm pe onestitatea cetățenilor. Bineînțeles, vor exista și proceduri de verificare selectivă pentru acele cazuri în care sunt indici de risc, de abuz. Avem inspecția socială care poate verifica dacă este evident că o familie abuzează sistemul”, a precizat ministrul.

Există un mecanism de estimare indirectă a bunăstării gospodăriei.

„Este o procedură care funcționează și în cazul ajutorului social. Dacă o familie locuiește într-un castel, dar a declarat venituri de 2.000 de lei, ceva nu este în regulă. De aceea, avem și acei indicatori proxi, de avere, care vor elimina din start familiile care au avere foarte mare, care au imobile în valoare de peste 5 milioane de lei sau care au patru sau mai multe locuințe”, a subliniat Spatari.

În acest an, compensațiile vor fi acordate în funcție gradul de vulnerabilitate energetică al fiecărei familii. Se va ține cont de bugetul familiei, luându-se în calcul cât de mare este ponderea banilor pentru factura la energie din bugetul total. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Când urmează a fi lansată platforma compensatii.gov.md și ce date vor introduce cetățenii în sistemul informațional

04 octombrie 2022, 22:10

Cei 7 pași pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică și soarta celor neînregistrați pe compensatii.gov.md

03 octombrie 2022, 22:10

Cum va fi stabilit gradul de vulnerabilitate energetică pentru compensații la gaz și cum se vor înscrie online cetățenii

27 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram