Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

social

Premieră pentru R. Moldova! Primul Centru Unificat de Prestare a Serviciilor Publice, deschis la Lozova

21 decembrie 2021, ora 12:30
Distribuie:

Primul Centru Unificat de Prestare a Serviciilor Publice a fost deschis, marți, 21 decembrie, la Lozova. Astfel, oamenii din regiune vor avea parte de servicii publice de calitate. La evenimentul de inaugurare a participat prim-ministra Natalia Gavrilița, dar și vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcan.

„De azi, oamenii din Lozova și din satele vecine vor putea accesa servicii guvernamentale digitale, cu suportul unui specialist instruit. Asta înseamnă că nu lăsăm pe nimeni în urma procesului de digitalizare. Chiar și oamenii fără calculator sau telefon, vor putea veni la Primărie și să beneficieze de aceste servicii”, a spus Natalia Gavrilița.

Totodată, premierul a mai anunțat că până la sfârșitul anului 2023, Guvernul își propune să deschidă 17 astfel de centre în satele țării și încă nouă peste hotare, în consulatele R. Moldova.

Beneficiile serviciului sunt: oamenii vor fi informați despre lista actelor necesare pentru un anumit serviciu, vor putea depune o cerere online la serviciu și se vor putea programa pentru un serviciu. 

În acest sens, Natalia Gavrilița a oferit și câteva exemple: cererea pentru reexaminarea pensiei, depunerea cererii pentru obținerea duplicatului actului de căsătorie, deces etc. 

De asemenea, la acest centru se va putea achita pentru serviciile publice obținute.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ „Stă în castel, dar declară venituri de 2.000 de lei, ceva nu e în regulă”: Cum vor fi verificate datele de pe compensatii.gov.md

04 octombrie 2022, ora 23:12
Distribuie:

Veniturile introduse în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică, compensatii.gov.md, vor fi verificate, susține ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. Potrivit acestuia, controlul va fi selectiv, mai exact pentru cazurile în care se remarcă abuzuri. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 4 octombrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi știm că există multe activități economice care nu declară în mod regulat veniturile. De aceea, contăm pe onestitatea cetățenilor. Bineînțeles, vor exista și proceduri de verificare selectivă pentru acele cazuri în care sunt indici de risc, de abuz. Avem inspecția socială care poate verifica dacă este evident că o familie abuzează sistemul”, a precizat ministrul.

Există un mecanism de estimare indirectă a bunăstării gospodăriei.

„Este o procedură care funcționează și în cazul ajutorului social. Dacă o familie locuiește într-un castel, dar a declarat venituri de 2.000 de lei, ceva nu este în regulă. De aceea, avem și acei indicatori proxi, de avere, care vor elimina din start familiile care au avere foarte mare, care au imobile în valoare de peste 5 milioane de lei sau care au patru sau mai multe locuințe”, a subliniat Spatari.

În acest an, compensațiile vor fi acordate în funcție gradul de vulnerabilitate energetică al fiecărei familii. Se va ține cont de bugetul familiei, luându-se în calcul cât de mare este ponderea banilor pentru factura la energie din bugetul total. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Când urmează a fi lansată platforma compensatii.gov.md și ce date vor introduce cetățenii în sistemul informațional

04 octombrie 2022, 22:10

Cei 7 pași pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică și soarta celor neînregistrați pe compensatii.gov.md

03 octombrie 2022, 22:10

Cum va fi stabilit gradul de vulnerabilitate energetică pentru compensații la gaz și cum se vor înscrie online cetățenii

27 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram