Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

social

Sunt multe solicitări! Ruta turistică „Cunoaște orașul alături de Moș Crăciun", completată cu o nouă unitate

21 decembrie 2021, ora 14:51
Distribuie:

Primăria municipiului Chișinău informează că din acest weekend, 25-26 decembrie, două troleibuze vor face parte din ruta turistică „Cunoaște orașul alături de Moș Crăciun". Decizia de a completa ruta turistică cu o nouă unitate de transport a fost luată în contextul solicitărilor mari din partea cetățenilor.

Astfel, copiii cu părinții lor, sunt așteptați la călătorii, pentru a descoperi magia sărbătorilor de iarnă și legendele despre orașul Chișinău.

Troleibuzul turistic va circula în zilele de sâmbătă și duminică, după următorul program:

25-26 decembrie 2021:

 I rută: ora 11:00 și 11:15 (excursie în l. română)

 II rută: ora 13:00 și 13:15 (excursie în l. rusă)

III rută: ora 15:00 și 15:15 (excursie în l. română)

Zilnic, în perioada 03-09 ianuarie 2022:

 I rută: ora 11:00 (excursie în l. română)

 II rută: ora 13:00 (excursie în l. rusă)

Totodată, peste 100 de copii din centrele de plasament din capitală, pe durata a cinci zile vor beneficia de excursii cu troleibuzul turistic.

Traseul începe şi se finalizează, lângă Arcul de Triumf, iar la finalul călătoriei cei mici vor primi surprize dulci din partea Moșului.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic va fi permisă în limita de persoane așezate pe scaune, iar copiii până la șapte ani, în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte. 

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie 30 de lei.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ „Stă în castel, dar declară venituri de 2.000 de lei, ceva nu e în regulă”: Cum vor fi verificate datele de pe compensatii.gov.md

04 octombrie 2022, ora 23:12
Distribuie:

Veniturile introduse în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică, compensatii.gov.md, vor fi verificate, susține ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. Potrivit acestuia, controlul va fi selectiv, mai exact pentru cazurile în care se remarcă abuzuri. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 4 octombrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi știm că există multe activități economice care nu declară în mod regulat veniturile. De aceea, contăm pe onestitatea cetățenilor. Bineînțeles, vor exista și proceduri de verificare selectivă pentru acele cazuri în care sunt indici de risc, de abuz. Avem inspecția socială care poate verifica dacă este evident că o familie abuzează sistemul”, a precizat ministrul.

Există un mecanism de estimare indirectă a bunăstării gospodăriei.

„Este o procedură care funcționează și în cazul ajutorului social. Dacă o familie locuiește într-un castel, dar a declarat venituri de 2.000 de lei, ceva nu este în regulă. De aceea, avem și acei indicatori proxi, de avere, care vor elimina din start familiile care au avere foarte mare, care au imobile în valoare de peste 5 milioane de lei sau care au patru sau mai multe locuințe”, a subliniat Spatari.

În acest an, compensațiile vor fi acordate în funcție gradul de vulnerabilitate energetică al fiecărei familii. Se va ține cont de bugetul familiei, luându-se în calcul cât de mare este ponderea banilor pentru factura la energie din bugetul total. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Când urmează a fi lansată platforma compensatii.gov.md și ce date vor introduce cetățenii în sistemul informațional

04 octombrie 2022, 22:10

Cei 7 pași pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică și soarta celor neînregistrați pe compensatii.gov.md

03 octombrie 2022, 22:10

Cum va fi stabilit gradul de vulnerabilitate energetică pentru compensații la gaz și cum se vor înscrie online cetățenii

27 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram