Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

social

/VIDEO/ Droguri în valoare de circa 900 de mii de lei, sechestrate de autorități. Au fost reținuți doi suspecți

21 decembrie 2021, ora 14:32
Distribuie:

Autoritățile anunță că au sechestrat droguri în valoare de circa 900 de mii de lei. Comercializarea substanțelor interzise era efectuată de către un grup criminal, care a fost destructurat, informează responsabilii din cadrul Poliției Republicii Moldova.

„Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri al INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției Generale Urmărire Penală al IGP și procurorii PCCOCS, au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP, marijuană hidroponică și substanțe psihoactive de tip nou (NPS) prin intermediul magazinelor online”, se arată în nota informativă emisă

În urma documentării activității infracționale, a fost identificat liderul grupării, un bărbat de 28 ani, originar din mun. Chișinău. Potrivit poliției, acesta a stabilit reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină între membrii grupării. 

Totodată, bărbatul „recruta” noi membri în calitate de curieri pentru transportarea drogurilor din Ucraina în Republica Moldova și plasarea acestora în ascunzișuri.

Astfel, au fost reținute două persoane, liderul grupării și o persoană care activa în calitate de administrator al magazinului online, cu vârsta de 22 ani. Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile și apartamentele închiriate de suspecți și au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 1,5 kg.

„La fel, au fost ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare internaționale, peste 21 000 de pachețele de tip zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică. Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la circa 900 000 de lei”, mai menționează polițiștii.

După examinarea înscrisurilor de ciornă depistate în timpul perchezițiilor de la începutul anului 2021 până în prezent, membrii grupării au transportat și plasat droguri în peste 8.660 de ascunzișuri pe teritoriul țării.

Drogurile ar fi fost aduse din Ucraina, prin contrabandă, iar în ziua reținerii, liderul grupării ar fi ridicat o geantă în care se aflau „droguri, 21 000 de pachețele zip-lock, 71 bucăți de benzi adezive de diferite culori, cântare electronice, etc”. Acțiunile de reținere au fost desfășurate cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”

Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ „Stă în castel, dar declară venituri de 2.000 de lei, ceva nu e în regulă”: Cum vor fi verificate datele de pe compensatii.gov.md

04 octombrie 2022, ora 23:12
Distribuie:

Veniturile introduse în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică, compensatii.gov.md, vor fi verificate, susține ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. Potrivit acestuia, controlul va fi selectiv, mai exact pentru cazurile în care se remarcă abuzuri. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 4 octombrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi știm că există multe activități economice care nu declară în mod regulat veniturile. De aceea, contăm pe onestitatea cetățenilor. Bineînțeles, vor exista și proceduri de verificare selectivă pentru acele cazuri în care sunt indici de risc, de abuz. Avem inspecția socială care poate verifica dacă este evident că o familie abuzează sistemul”, a precizat ministrul.

Există un mecanism de estimare indirectă a bunăstării gospodăriei.

„Este o procedură care funcționează și în cazul ajutorului social. Dacă o familie locuiește într-un castel, dar a declarat venituri de 2.000 de lei, ceva nu este în regulă. De aceea, avem și acei indicatori proxi, de avere, care vor elimina din start familiile care au avere foarte mare, care au imobile în valoare de peste 5 milioane de lei sau care au patru sau mai multe locuințe”, a subliniat Spatari.

În acest an, compensațiile vor fi acordate în funcție gradul de vulnerabilitate energetică al fiecărei familii. Se va ține cont de bugetul familiei, luându-se în calcul cât de mare este ponderea banilor pentru factura la energie din bugetul total. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Când urmează a fi lansată platforma compensatii.gov.md și ce date vor introduce cetățenii în sistemul informațional

04 octombrie 2022, 22:10

Cei 7 pași pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică și soarta celor neînregistrați pe compensatii.gov.md

03 octombrie 2022, 22:10

Cum va fi stabilit gradul de vulnerabilitate energetică pentru compensații la gaz și cum se vor înscrie online cetățenii

27 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram