Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

/DOC/ Guvernul a aprobat proiectul de lege privind Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală

22 decembrie 2021, ora 15:35
Distribuie:

Guvernul Republicii Moldov a aprobat astăzi, 22 decembrie, proiectul de lege privind Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Proiectul legii privind Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală a fost elaborat de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR).

„Obiectivul principal al proiectului de lege se referă la crearea sursei de finanțare a următoarelor proiecte de investiții”, a declarat viceprim-ministrul Andrei Spînu.

Destinaţia Fondului Național - Mijloacele financiare ale Fondului Național sunt utilizate conform următoarelor domenii de intervenție: 

a) în cadrul programelor de dezvoltare regională: − creșterea competitivității și ocupării forței de muncă în regiunile de dezvoltare; − dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor; − îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare regionale; 

b) în cadrul programelor de dezvoltare locală: − îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare locale; − construcția și renovarea infrastructurii sociale; − cofinanțarea proiectelor implementate din sursele de asistență externă.

Proiectul mai prevede și dezvoltarea unui sistem informațional automatizat de evidență, în care vor fi incluse toate proiectele finanțate din Fond.

De asemenea, cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi și proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, care va reglementa modul de finanțare a proiectelor investiționale regionale și locale. În acest scop, va fi asigurată o monitorizare mai riguroasă a mijloacelor financiare din Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, astfel încât să nu se admită suprapunerea finanțării proiectelor investiționale din mai multe surse pe același proiect. 

Totodată, urmare a modificărilor operate, pentru a nu crea dificultăți în finalizarea proiectelor implementate, la moment, din sursele Fondului Ecologic Național, Fondului pentru Eficiență Energetică și din sursele Fondului Național pentru Dezvoltarea Agriculturii și Mediului Rural, se propune ca proiectele pentru care există deja angajamente de finanțare, asumate până la intrarea în vigoare a prezentei legi, să fie finalizate conform procedurilor instituite deja.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram