Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

social

Informațiile statistice oficiale vor fi colectate în baza unui nou Program. O hotărâre în acest sens, aprobată de Executiv

22 decembrie 2021, ora 16:30
Distribuie:

Informațiile statistice oficiale vor fi colectate în baza unui nou Program, aprobat astăzi, 22 decembrie, de Executiv. Documentul are drept scop asigurarea autorităților publice centrale și locale, mass-mediei, instituțiilor academice, organizațiilor internaționale, precum și a altor utilizatori, cu date statistice relevante din domeniul economic, social, demografic și de mediu. 

Astfel, cercetările statistice vor fi realizate în industrie și energetică, agricultură, comerțul exterior și interior, turism, antreprenoriat, justiție și piața muncii. De asemenea, va fi elaborată statistica prețurilor, a demografiei și a nivelului de trai al populației. 

Programul aprobat cuprinde lista cercetărilor statistice și a altor lucrări care urmează a fi realizate de Biroul Național de Statistică (BNS) pe parcursul anului 2022. Totodată, sunt indicate termenele de realizare a sarcinilor, dar și autoritățile care vor furniza către BNS informația necesară pentru elaborarea și diseminarea statisticilor oficiale.

Drept rezultat, informațiile statistice de calitate vor fi utilizate pentru elaborarea politicilor de dezvoltare economică și socială, creșterea gradului de acoperire a cerințelor utilizatorilor de date statistice pe plan național, precum și informarea utilizatorilor externi despre Republica Moldova.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ „Stă în castel, dar declară venituri de 2.000 de lei, ceva nu e în regulă”: Cum vor fi verificate datele de pe compensatii.gov.md

04 octombrie 2022, ora 23:12
Distribuie:

Veniturile introduse în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică, compensatii.gov.md, vor fi verificate, susține ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. Potrivit acestuia, controlul va fi selectiv, mai exact pentru cazurile în care se remarcă abuzuri. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 4 octombrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi știm că există multe activități economice care nu declară în mod regulat veniturile. De aceea, contăm pe onestitatea cetățenilor. Bineînțeles, vor exista și proceduri de verificare selectivă pentru acele cazuri în care sunt indici de risc, de abuz. Avem inspecția socială care poate verifica dacă este evident că o familie abuzează sistemul”, a precizat ministrul.

Există un mecanism de estimare indirectă a bunăstării gospodăriei.

„Este o procedură care funcționează și în cazul ajutorului social. Dacă o familie locuiește într-un castel, dar a declarat venituri de 2.000 de lei, ceva nu este în regulă. De aceea, avem și acei indicatori proxi, de avere, care vor elimina din start familiile care au avere foarte mare, care au imobile în valoare de peste 5 milioane de lei sau care au patru sau mai multe locuințe”, a subliniat Spatari.

În acest an, compensațiile vor fi acordate în funcție gradul de vulnerabilitate energetică al fiecărei familii. Se va ține cont de bugetul familiei, luându-se în calcul cât de mare este ponderea banilor pentru factura la energie din bugetul total. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Când urmează a fi lansată platforma compensatii.gov.md și ce date vor introduce cetățenii în sistemul informațional

04 octombrie 2022, 22:10

Cei 7 pași pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică și soarta celor neînregistrați pe compensatii.gov.md

03 octombrie 2022, 22:10

Cum va fi stabilit gradul de vulnerabilitate energetică pentru compensații la gaz și cum se vor înscrie online cetățenii

27 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram