/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

„Problema ambuteiajelor din Capitală este creată artificial”. Primarul Ion Ceban se spală pe mâini și cere poliției să intervină

missing
22 decembrie 2021, ora 10:57

Primarul general al capitalei se spală pe mâini și spune să Primăria nu poartă nicio responsabilitate pentru ambuteiajele care sufocă Capitala în ultima perioadă. De vină este Ministerul Afacerilor de Interne. Cel puțin așa declară primarul Capitalei, Ion Ceban.

În cadrul emisiunii Freedom de la TV8, Ion Ceban a pus toată responsabilitatea pe seama poliției, care nu ar interveni suficient pentru degajarea traficului din oraș.  

„Mașinile, care stau parcate neregulamentar pe benzi de circulație, cine are competența să le  ridice? Mașini parcate pe trotuar, pe zonele verzi, pe porțiunile neregulamentare acolo unde nu trebuie să fie mașini parcate, este competența poliției, nu poate primarul să se ducă să le ridice sau să amendeze șoferii”, a menționat Ceban.

Mai mult, acesta spune că problema este creată artificial și intenționat. El spune că capabil să facă ordine pe străzile capitalei dacă Chișinăul ar primi înapoi poliția municipală.

„Jumătate de an in urmă problema nu era așa gravă, cineva o creează intenționat și pune vina pe seama primăriei. Dar primăria nu se ocupă de gestionarea traficului rutier. Dați-mi poliția înapoi chiar de mâine, cu tot cu beget așa cum ați luat-o și în trei luni de zile fac regulă. Nu doar în transport, dar și pe alte sectoare – comerț stradal, narcomanie și altele”, a spus Ceban.

O altă cauză a ambuteiajelor ar fi așa zisele „coridoare verzi” despre care s-a vorbit mult și în ultimele zile. Edilul orașului spune că sunt zile în care sunt înregistrate și peste 80 de asemenea solicitări din partea funcționarilor. Ceban a refuzat să ofere detalii despre cine sunt acești funcționari sau, cel puțin, în cadrul căror instituții activează.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram