Război în Ucraina, ziua 93: Putin, „pregătit să discute un schimb de prizonieri” cu Ucraina, spune Austria

coronavirus

/VIDEO/ Mitropolitul Vladimir, singurul fără mască la o întâlnire cu echipa OMS. Ce spune secretarul Mitropoliei despre intenția IPS de a se vaccina

24 decembrie 2021, ora 21:30
Distribuie:

Deși îndeamnă populația să se vaccineze și să respecte restricțiile anti-pandemice, Mitropolitul Vladimir a fost surprins la un eveniment fiind singurul care nu purta mască de protecție. Era la întâlnirea cu echipa Organizației Mondiale a Sănătății, în cadrul căreia a fost donat un lot de echipamente de protecție, inclusiv 50 de mii de măști. Am încercat să aflăm de la secretarul Mitropoliei Moldovei dacă Mitropolitul s-a vaccinat împotriva Covid sau când intenționează să se imunizeze. Vadim Cheibaș ne-a spus că acesta este un eveniment privat și nu trebuie discutat public.

„Toate întrebările care apar în societate sau între oameni, doar prin dialog vor fi soluționate și vor da rezultate.”

Mitropolitul Vladimir a făcut aceste precizări în timpul întrevederii cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, la care a fost donat un lot de echipamente de protecție, cum ar fi 100 de termometre infraroșu, 2.600 litri de dezinfectant și 50.000 de măști de protecție. Acestea vor fi repartizate în 100 de biserici și mănăstiri din țară.

„De asemenea, este foarte important ca, pe lângă respectarea acestor măsuri de protecție, să fie realizată și vaccinarea. Acesta este un alt obiectiv comun pentru Biserica Ortodoxă din Moldova și OMS.”

În comunicatul de presă, emis de OMS după această întrevedere, se spune că atitudinea Bisericii a fost și rămâne una favorabilă vaccinării. L-am întrebat pe secretarul Mitropoliei Moldovei despre intențiile mitropolitului de a se vaccina împotriva Covid-19. Vadim Cheibaș susține că aceasta este o decizie privată.

„Cred că este o problemă privată a ÎPS și nu cred că cineva ar avea dreptul să comenteze ceea ce va face mitropolitul, dar ce ține de îndemnul ÎPS este unul ferm, încurajează acest lucru.”

În cadrul întâlnirii au fost discutate căile de colaborare și activitățile comune dintre Organizația Mondială a Sănătății și Biserica Ortodoxă din Moldova pentru a spori procesul de vaccinare în țară.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram