Război în Ucraina, ziua 278: Pisaniile lui Ștefan cel Mare sunt la Herson. Șeful NATO: "Nu îl putem lăsa pe Putin să câștige"

/VIDEO/ Președinta țării la un an de mandat. „Nu am venit în politică să vă furăm, am venit să lucrăm pentru voi”

25 decembrie 2021, ora 10:50

La un an de mandat, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj video pentru cetățeni. Un filmuleț în care șefa statului face o retrospectivă a acestui an și descrie acțiunile pe care Guvernul și Parlmentul au reușit să le întreprindă, dar și momentele dificile prin care trec moldovenii.

„Pe 24 decembrie 2020, datorită votului dumneavoastră, am fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova. Împreună, am reușit multe lucruri bune în acest an, am început curățarea instituțiilor statului, am pornit schimbări în domenii importante, rezultatele cărora le vom vedea în timp. În plină criză economică Guvernul a reușit să crească la două mii de lei pensia minima pentru stagiu complet și să majoreze pensile și indemnizațiile pentru câteva mii de persoane. Știu că vă supără prețurile care au crescut în toată lumea din cauza pandemiei și a crizei energetice și înțeleg că este greu”.

Maia Sandu susține că nu va face promisiuni cetățenilor pentru că asta ar însemna să îi minciunească, însă scopul acesteia este să lucreze mai mult și mai bine pentru reușitele statului.

„Am avut parte și de momente dificile. Facturile și prețurile majorate din cauza pandemiei și a crizei economice, afectează oamenii cu venituri modeste. Știu că e greu, dar nu există soluții rapide pentru aceste greutăți. Trebuie doar să lucrăm mai mult, mai bine, în toate instituțiile. Vreau să știți, cu acest gând îmi încep fiecare zi. Avem de construit, în Moldova, un stat functional care lucrează pentru oameni, cu o economie viguroasă, cu infrastructură bună, cu un sistem educational și un sistem de sănătate modern. O țară verde și sănătoasă în care oamenii își văd viitorul”.

Președinta a ținut să-i îndemne pe cetățeni să nu-și piardă speranța, pentru că scopul guvernării nu este de a fura cetățenii, ci de a munci pentru binele acestora.

„Primii pași au fost făcuți în acest an, iar în anii care vin, vom continua împreună cu echipa, alături de colegii din Parlament și Guvern să ne mișcăm înainte. Nu am venit în politică să vă furăm, am venit să lucrăm pentru voi. Dragi prieteni putem depăși toate greutățile cu care ne confruntăm cu răbdare, hărnicie și credință. Cu eforturi comune, putem oferi țării noastre un prezent prosper și un viitor pe măsură. După iarnă mereu vine primăvara. Împreună putem schimba în bine țara noastră, Republica Moldova”, a declarat șefa statului.

Amintim că, Maia Sadu a fost învestită în funcție, pe 24 decembrie 2020, când a depus jurământul constituțional, la Palatul Republicii. La ceremonia de învestire, șefa statului a declarat că va fi un președinte transparent și onest care nu a fost și nu va fi implicat în scheme de corupție.

Colanul prezidențial, simbolul funcției de președinte, i-a fost înmânat de către Domnica Manole, președinta Curții Constituționale.

După ce a fost învestită în funcția de președintă, Maia Sandu s-a apropiat de mama sa, care stătea în primul rând, la ceremonia de învestire, și i-a oferit buchetul cu lalele albe.

 

"Газпром" не будет снижать подачу газа для транзита в Молдову
"Газпром" не будет снижать подачу газа для транзита в Молдову
Национальному Художественному музею Молдовы исполнилось 83 года. Вспоминаем его историю
Национальному Художественному музею Молдовы исполнилось 83 года. Вспоминаем его историю
На акции протеста "Шор" заметили людей в форме, похожей на полицейскую
На акции протеста "Шор" заметили людей в форме, похожей на полицейскую
Решение принято. Большой адронный коллайдер остановят ради экономии энергии
Решение принято. Большой адронный коллайдер остановят ради экономии энергии
В Бухаресте готовятся к встрече глав МИД стран НАТО
В Бухаресте готовятся к встрече глав МИД стран НАТО

Republica Moldova, „o preocupare foarte specială” pentru România. Iohannis: „Discutăm cu aliații pentru a găsi căi de a-i ajuta”

28 noiembrie 2022, ora 19:07

Klaus Iohannis a declarat luni, 28 noiembrie, la Palatul Cotroceni, în prezența secretarului general al NATO, că Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă și că este important să rămână angajată parcursului proeuropean, democratic și pro-reformă, scrie b1tv.ro.

„Moldova este o preocupare foarte specială pentru noi, pentru mine, și nu doar începând din acest an când au intrat în mari dificultăți îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și Moldova s-a angajat foarte ferm pe calea proeuropeană. Moldova are o președintă și o majoritatea parlamentară proeuropeană, pro-reformă.

Suntem bucuroși și îi încurajăm această cale. Facem un pic mai mult decât să îi încurajăm, îi ajutăm cu expertiză, cu lucruri foarte concrete: energie electrică, carburant, lemn, gaz…însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea, discutăm cu toți aliații pentru a găsi împreună căi de a-i ajuta. Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova”, a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis, despre criza energetică din Moldova: „Noi ajutăm, dar trebuie realizate mai multe interconectări”
Președinta s-a întâlnit cu Iohannis: „România este pentru noi un avocat important”. La ce s-a referit șefa statului
 МИД Азербайджана обвинил Армению в военных провокациях
МИД Азербайджана обвинил Армению в военных провокациях
Итоги недели: Министру юстиции попытались выдвинуть вотум недоверия
/VIDEO/ Итоги недели: Министру юстиции попытались выдвинуть вотум недоверия
Ее назвали Морковка. Во Франции поймали одну из самых крупных золотых рыбок
/FOTO/ Ее назвали Морковка. Во Франции поймали одну из самых крупных золотых рыбок
Раду Мариан раскритиковал  повышение тарифа на воду: "Его оспорят всеми возможными способами"
Раду Мариан раскритиковал повышение тарифа на воду: "Его оспорят всеми возможными способами"
Умер глава МИД Беларуси Владимир Макей
Умер глава МИД Беларуси Владимир Макей
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram