Război în Ucraina, ziua 91: Portul din Mariupol, deminat, tancuri sovietice scoase de ruși, Putin în vizită la soldați

social

Igor Dodon, citat la Procuratura Generală pentru a fi audiat în cadrul dosarului Energocom

21 decembrie 2021, ora 10:08
Distribuie:

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon, a fost citat la Procuratura Generală pentru a fi audiat în dosarul Energocom. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoare de cuvânt a PG.

„Este adevărat că a fost citat la Procuratura Generală pentru a fi audiat în cadrul dosarului „Energocom” pentru data de 27 decembrie, la ora 09:00”, a declarat Mariana Cherpec.

Procuratura Generală a inițiat în luna septembrie urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme criminale în procesul de import a energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporții deosebit de mari.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA,,Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara țării, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 dolari SUA, echivalentul a 123 957 916 lei.

Potrivit materialelor, schema implementată le-ar fi permis persoanelor implicate să delapideze banii statului prin metoda majorării neîntemeiate a prețului de achiziție a energiei electrice și însușirii diferenței de preț.

Având în vederea complexitatea cazului, al cărui obiect juridic vizează securitatea energetică a statului, prin Ordonanța Procurorului General a fost dispusă efectuarea urmăririi penale de către un grup de procurori din cadrul Procuraturii Generale.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram