Război în Ucraina, ziua 133: Ungaria nu va livra arme în Ucraina. Cel puțin 346 de copii, morți de la începutul invaziei

/VIDEO. DOC/ Se scumpește pâinea? Slusari afirmă că după Revelion ne așteaptă un alt „cadou”

30 decembrie 2021, ora 11:49
Distribuie:

Pare că cel mai mare producător de panificație pregătește scumpirea pâinii. Cel puțin așa afirmă fostul deputat al PDA, Alexanru Slusari, care publică  și un document în acest sens.

„Ne așteaptă scumpiri la pâine. Cel mai probabil, imediat după Revelion ne așteaptă încă un „cadou” neplăcut de scumpiri. Cea mai mare întreprindere de panificație SA Franzeluța cu capital majoritar public intenționează să majoreze semnificativ prețurile la pâine”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.

Potrivit documentului, din cele 27 de tipuri de pâine, pentru  18 se propune majorarea prețurilor între  21 și 36 la sută. Doar pâinea socială, care se produce în cantități limitate, nu se va scumpi. Slusari mai crede că majorarea solicitată nu este tocmai argumentată.

„Aceste modificări de prețuri vor fi o lovitură puternică în primul rând pentru păturile sociale cu venituri mici.  Cred că Guvernul și Agenția Proprietății Publice sunt obligate să explice aceste cifre, unele dintre care, după mine, sunt exagerate. Totodată, guvernarea ar trebui să vină și cu măsuri compensatorii pentru atenuarea impactului scumpirilor”.

Totodată, Alexandru Slusari afirmă că această explozie de prețuri vine drept urmare a majorării tarifului la gaz, care a generat creșterea costurilor de producere

Contactat de tv8.md serviciul de presă al întreprinderii Franzeluța ne-a confirmat că informațiile precum că începând cu 1 ianuarie se vor majora prețurile la pâine sunt false.

„Informația aparută în spațiul public nu este veridică. Toate informațiile cu caracter manipulatoriu ce apar în spațiul public induc în eroare consumatorii, de aceea venim cu un apel la corectitudine, pornind de la interesul major de a oferi cetățenilor doar informații obiective. Despre toate schimbările ce țin de activitatea "Franzeluța" S.A., inclusiv cele ce țin de prețuri, noi tot timpul am comunicat transparent, venind și cu argumentarea de rigoare. Așa vom proceda și în continuare, informând obiectiv consumatorii”.

 

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram