/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Ultima Oră! Percheziții la un fost colaborator SIS într-o cauză penală pentru divulgarea secretului de stat

missing
01 aprilie 2022, ora 09:55

Procurorii PCCOCS și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate desfășoară percheziții la domiciliul și în mașina unui fost colaborator SIS. Acesta este vizat într-o cauză penală pentru divulgarea secretului de stat, în perioada în care activa în cadrul SIS. 

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, care a precizat că PG va reveni ulterior cu detalii legate de descinderi. 

Fostul șef de la Moldatsa, Sorin Stati scrie că persoana la care au loc perchezițiile este Evghenii Cuzmin, consilierul directorului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban. Potrivit lui Stati, acum un an, Cuzimin a fost concediat de la SIS „pentru discreditarea instituției”. 

„Evghenii Cuzmin este discipolul lui Artur Gumeniuc, generalul SIS al lui Dodon, acesta fiind bănuit de procurori de furtul, vânzarea, publicarea și divulgatea secretului de Stat. Surse din cadrul Procuraturii mi-au comunicat că unele informații erau utilizate de către gruparea lui Gumeniuc în infracțiuni de șantaj și estorcare de bani pentru nepublicarea acestora” a scris Sorin Stati pe pagina sa de Facebook. 

L-am contactat și pe Vadim Ceban, pentru a ne oferi o reacție, însă nu ne-a răspuns la apeluri și mesaje. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram