Război în Ucraina, ziua 133: Rusia amintește de armele sale nucleare. UE: Livrarea de gaz ar putea fi întreruptă complet

social

Procurorii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul a 13 foști deputați, suspectați de îmbogățire ilicită

02 februarie 2022, ora 08:06
Distribuie:

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins în această dimineață cu percheziții la domiciliul a 13 foști deputați.

Perchezițiile se efectuează în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a ex-deputaților în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme, precizează Procuratura într-un comunicat de presă.

„Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte”.

Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350.000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram