Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

social

Spînu, despre decizia transportatorilor de a sista cursele pentru trei zile: „Le recomand să întrețină microbuzele”

02 februarie 2022, ora 13:00
Distribuie:

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a venit cu o reacție după ce transportatorii au anunțat că în semn de protest pentru că nu au fost majorate tarifele vor sista cursele regulate naționale și nu vor circula timp de trei zile. 

Într-o postare pe canalul său de Telegram, ministrul Andrei Spînu susține că transportatorii ar fi îndemnați de către cineva să recurgă la șantaj, cu scopul de a provoca pasagerii la proteste.

„Un grup mic de transportatori au început să șantajeze o țară întreagă că vor sista cursele de transport. Colegi, mai jos este mesajul celui care îi reprezintă. Scopul e clar: "... să se revolte pasagerii". E urât. Îndemn toți transportatorii să nu se lase provocați de astfel de comportamente”,

În acest context, ministrul i-a îndemnat să crească nivelul calității serviciilor prestate și să elibereze tichete pasagerilor.

„Celor din acest grup mic de transportatori, le recomand să: înceapă să renoveze parcul de autobuse; să crească nivelul de calitate a serviciilor de transport; să elibereze tichete pasagerilor; să întrețină autobuzele și microbuzele în stare bună pentru a nu supune riscurilor pasagerii; și să se gândească la oameni în primul rând și la clienții lor”.

 

Potrivit ministrului, săptămâna viitoare va avea loc ultima rundă de consultări cu transportatorii referitor la tarife, iar după ședință se va lua o decizie finală. 

Reacția acestuia vine după ce transportatorii, în semn de protest au anunțat că rutele regulate nu vor circula în zilele de 7, 8 și 9 februarie, iar cursele vor fi reluate din 10 februarie.

Decizia lor vine după ce, MIRD  nu a aprobat actul prin care să stabilească mărimea tarifului la serviciile de autogară și „nu a renunțat la protejarea schemelor ilegale din transport”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram