Război în Ucraina, ziua 170: Medvedev a vizitat teritoriile ocupate de ruși în Lugansk. Șeful AIEA cere acces la centrala Zaporojie

politic

/VIDEO/ Batrîncea va contesta actul ANI: „Scopul acestei acțiuni este atacul mediatic împotriva mea și a echipei PSRM”

02 august 2022, ora 12:19
Distribuie:

Deputatul BCS, Vlad Batrîncea va contesta în instanță actul Autorității Naționale de Integritate (ANI), care indică diferențe substanțiale nejustificate între veniturile obținute și cheltuieli. Potrivit socialistului, concluziile ANI sunt bazate „exclusiv pe percepții subiective și nu pe circumstanțe de fapt și de drept”, sunt „afirmații greșite care nu corespund realității”. 

„Este un act care distorsionează realitatea și creează premise pentru a mă învinui în fapte pe care nu le-am comis. Niciodată nu am ascuns și nu am de gând să ascund averea mea. Tot ce am este la vedere și este declarat conform legii”, a subliniat deputatul.

„Afirm categoric că nu duc o viață de lux, trăiesc modest, nu dețin conturi bancare și nici mașini nu am. Apartamentul în care locuiesc este singura proprietate pe care o dețin și pentru care mai am de achitat ipoteca încă mulți ani înainte”, a punctat vicepreședintele Parlamentului.

Batrîncea spune că regretă „interpretările eronate, care, pe lângă faptul că nu sunt bazate pe fapte, îmi aduc un prejudiciu de imagine în calitate de politician și cetățean”.

„Scopul de bază al acestei acțiuni, este atacul mediatic împotriva mea și a echipei PSRM. Acest episod nejustificat și lipsit de fond se înscrie în campania de denigrare și atac la adresa opoziției. Adevărul am să-l apăr în instanța de judecată”, a mai scris Batrîncea.

TV8.md reamintește că socialistul Vlad Batrîncea ar putea rămâne fără mandatul de deputat în Parlament, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în care este indicată existența unei diferențe substanțiale nejustificate între venituri obținute și cheltuieli în sumă de 713.924 de lei. Prin urmare, vicepreședintele Parlamentului ar putea rămâne și fără bani, după ce Autoritatea va iniția procedura de încasare în folosul statului a averii nejustificate.

Deputatul poate contesta actul în termen de 30 de zile de la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit declarației de avere din 2021, Batrîncea a încasat un salariu de la Parlament în valoare totală de 242 629 de lei, adică circa 20 de mii de lei pe lună.

Tot atunci a declarat un apartament pe care l-a achiziționat în 2019 cu 890 000 de lei, dar nu a indicat și suprafața imobilului. Potrivit declarației de avere, secretarul executiv al PSRM nu deținea terenuri, mașini și nici conturi bancare.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Socialistul Vlad Batrîncea ar putea rămâne fără avere și mandatul de deputat: Ce a constatat ANI

01 august 2022, 20:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram