Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Președinția va contesta cel târziu marți decizia privind anularea decretului prin care Clima a fost demis de la Curtea de Apel Chișinău

03 ianuarie 2022, ora 13:05
Distribuie:

Președinția Republicii Moldova va contesta cel târziu marți, 4 ianuarie, decizia Judecătoriei Chișinău cu sediul Râșcani, privind anularea decretului prin care Vladislav Clima a fost demis de la Curtea de Apel Chișinău. Anterior, reprezentanții instituției prezidențiale au declarat că hotărârea este ilegală. 

„Constestăm această decizie în instanța superioară, chiar astăzi sau mâine o să depunem contestația”, a declarat astăzi șefa statului, Maia Sandu. 

Amintim că potrivit unei decizii luate vineri, 31 decembrie, de magistratul Judecătoriei Râșcani, Alexei Paniș, Vladislav Clima rămâne în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. 

Asta după ce în 28 mai, Maia Sandu a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, întrucât, potrivit ei, CSM ar fi încălcat procedurile legale și ar fi admis un conflict de interese inadmisibil, atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție.

Ulterior, în data de 14 iulie, Clima a acționat-o în judecată pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Magistratul a solicitat Judecătoriei Chișinău să fie verificată legalitatea decretului prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel.

L-am contactat pe Vladislav Clima, pentru a-i cere o reacție la decizia judecătorească. După ce a obținut câștig de cauză în prima instanță, judecătorul nu mai pare la fel de hotărât să revină în funcție, refuzând să ne spună clar dacă se întoarce la președinția CA Chișinău.

„Nu am spus că mă țin de funcție. Să nu perceapă lumea că mă țin de funcții, mă țin de legalitatea deciziilor luate. Trebuie să analizăm cu juriștii, mai există căi de atac, iar noi le așteptăm” , a declarat Vladislav Clima pentru TV8. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram