Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

social

Autocarele moldovenești pot tranzita teritoriul Letoniei fără acte permisive

Foto simbol
03 martie 2022, ora 13:00
Distribuie:

Letonia permite tranzitarea teritoriului său de către operatorii de transport de persoane fără acte permisive, în scopul întoarcerii unităților de transport și a cetățenilor în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Agenția Națională Transport Auto (ANTA).

Decizia privind tranzitarea teritoriului Letoniei de către autocarele moldovenești a fost luată în urma unor negocieri purtate cu Ministerul Transporturilor al Republicii Letonia.

Potrivit autorităților, în prezent se continuă negocierile cu organele competente ale României, Poloniei și Lituaniei, pentru a obține acordul pentru efectuarea transportului rutier de persoane în tranzit fără acte permisive.

În contextul situației din Ucraina, au fost identificate două coridoare verzi pentru tranzitarea unităților de transport blocate pe teritoriul Federației Ruse și Republicii Belarus, în scopul întoarcerii acestora în Republica Moldova.

Totodată, ANTA recomandă operatorilor de transport să-și organizeze curselor cu ocolirea teritoriului Ucrainei.

Pentru informații suplimentare și asistență, puteți apela la următoarele date de contact:
tel.: 0 (22) 220657; 069526562
email: anta@anta.gov.md

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram