/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Procurorii vor cere mandat de arest pentru Andronachi. Avocatul susține că fostul deputat democrat ar fi fost răpit din Ucraina

missing
03 noiembrie 2022, ora 12:35

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi ar fi fost răpit din Ucraina și predat autorităților din Republica Moldova. Cel puțin asta a declarat avocatul lui Andronachi, într-un comentariu pentru TV8.

El nu a vrut să ne spună de către cine a fost răpit controversatul om de afaceri. A menționat doar că Andronachi pledează nevinovat. 

Am încercat să obținem o reacție de la procurori însă aceștia au evitat să comenteze. Ne-au spus doar că Andronachi s-a abținut să facă declarații. 

Mai mult, Andronachi urmează să fie citat la judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana pentru a i se aduce la cunoștință mandatul de arest preventiv. 

Fostul deputat PD, Vladimir Andronachi, considerat un apropiat al lui Vladimir Plahotniuc, a fost reținut în data de 2 noiembrie la granița cu Ucraina. 

El a ajuns pe mâna autorităților din Republica Moldova, după ce a fost predat de către Serviciile de Securitate ucrainene, care l-au declarat persoană indezirabilă și l-au expulzat din țară. Despre aceasta a anunțat șefa Procuraturii Anticorupție, într-un briefing de presă. 

Vladimir Andronachi este bănuit de spălare de bani în dosarul „Metalferos”. În luna septembrie 2021, procurorii anticorupție au descins cu percheziții acasă la fostul democrat. Acțiunile au avut loc în cadrul dosarului fraudei bancare, în care Andronachi este cercetat penal. 

Atunci, într-un mesaj expediat în adresa redacției, fostul deputat democrat a declarat că citația de primire a ordonanței i-a fost înmânată soției sale. Andronachi a precizat pentru TV8 că ar fi fost pus sub învinuire la comandă politică.

Încătușat și escortat de polițiști de frontieră. Fotografie cu Andronachi, la scurt timp după reținerea sa, la hotarul cu Ucraina
Sinteză Cutia Neagră PLUS, protagonist - Andronachi: Scheme de milioane, afaceri ascunse și oamenii de încredere ai fugarului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram