politic

/DOC/ Câți bani a cheltuit Președinția pentru ultimele deplasări de serviciu efectuate în străinătate de Maia Sandu

Foto: presedinte.md
04 ianuarie 2022, ora 10:35
Distribuie:

Administrația prezidențială informează că pentru ultimele vizitele de lucru a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu au fost cheltuite aproximativ 40 de mii de lei. Cea mai scumpă vizită fiind cea în Franța, când șefa Statului a participat la Formul Păcii.

Mai exact pentru această deplasare în Republica Franceză, în perioada 11-13 decembrie 2021, au fost cheltuite 26,8 mii de lei dintre care 9,3 mii de lei pentru cazare și 13,2 mii de lei pentru biletele de avion.

Potrivit informației, din cadrul delegației au făcut parte: președinta R. Molodva, Maia Sandu și secretarul general al Aparatului Președintelui R. Moldova, Cristina Gherasimov.

O altă deplasare care se estimează la peste 8 mii de lei este cea în Regatul Belgiei, la Bruxelles, în scopul participării la lucrările Summit-ului parteneriatului Estic. Cheltuielile aferente deplasării acoperite din bugetul Președenției sunt de 8,2 mii de lei, dintre care peste 5 mii de lei au fost cheltuiți pentru procurarea biletelor de avion.

Cea mai eftină, deplasare de serviciu este cea făcută în România, în perioadata 22-23 noiembrie 2021. Suma totală alocată pentru această deplasare este de 4,5 mii de lei.

Cheltuielile privind deplsaările de serviciu în străinătate de către personalul Aparatului Președenției Republicii Moldova se estimează la 39,5 mii de lei.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram