/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Primarul Ceban, acuzat de organizarea schemelor criminale în Primărie. Consilierii PAS: „Pune la cale falimentarea ÎM Infocom”

04 ianuarie 2022, ora 10:21

Primarul Capitalei, Ion Ceban ar pune la cale o schemă de falimentare a ÎM „Infocom”. Consilierii  municipali PAS acuză edilul de organizarea unui atac raider asupra întreprinderii municipale în scopuri comerciale personale. 

Potrivit consilierilor de la PAS, care au publicat și o înregistrare video în acest sens, Ion Ceban  a numit pe ascuns în funcția de director interimar al întreprinderii o persoană din cercul lui de apropiați - Sergiu Ceban. Scopul ar fi preluarea bazei de date a ÎM „Infocom” și falimentarea instituției. În consecință, bugetul municipiului Chișinău ar suporta pierderi de milioane.

„Sergiu Ceban este fondatorul și directorul companiei SRL eBloc Group, care prestează servicii de gestionare și administrare pentru blocuri locative din Moldova. Baza de date a peste 80% din locuințele municipiului Chișinău deținută de ÎM INFOCOM, le-ar fi de mare folos pentru a-și extinde activitatea și veniturile personale ale familiei Ceban. Sergiu Ceban, prin acțiunile sale din postul pe care îl deține, face abuz de putere și atac raider asupra ÎM INFOCOM. Acesta în mod intenționat acaparează baza de date și informațiile confidențiale a proprietarilor de apartamente din mun. Chișinău. Este un furt al proprietății municipale în valoare de circa 10 milioane de lei”, indică consilierii PAS într-un comunicat de presă.

După falimentarea întreprinderii, autorii atacului  ar urma să preia activele instituției, iar dacă acest lucru nu va reuși,  noul director interimar va copia baza de date și va prelua softul cu scopul de a prelua clienții Infocom-ului.

„Ion Ceban recent s-a lansat în politica mare. A anunțat că își trage partid, iar pentru partid cel mai probabil are nevoie de bani. În aceste condiții este foarte clar interesul Primarului pentru falimentarea Infocom-ului și preluarea afacerii acestei întreprinderi de către companiile afiliate persoanelor din anturajul primarului. Chișinău are nevoie de o alternativă primarului Ceban, Chișinău merită mai mult!”, se menționează în comunicatul PAS.

În acest sens, au fost depuse un șir de sesizări la CNA și Procuratura Generală pentru investigarea tuturor circumstanțelor legate de numirea lui Sergiu Ceban la Infocom și a acțiunilor acestuia în cadrul întreprinderii.

„Să se expună organele de drept”. Așa comentează Primăria acuzațiile celor de la PAS, care s-ar fi supărat că la șefia ÎM „Infocom” nu mai este „directorul lor”.

„Nu comentăm acțiunile și filmulețele membrilor PAS, care au ca scop denigrarea primarului și Primăriei. Organele de drept să se expună, mai ales că a fost depusă și o sesizare din partea unui deputat PAS. Până acum la conducerea instituției, era o persoană afiliată acestui partid. Acum noul director interimar numit, probabil nu convine celor din PAS și s-au supărat. Cei care nu sunt pe placul PAS sunt atacați. Este în stilul lor”, se menționează în comunicatul Primăriei.

Sergiu Ceban este fondatorul și directorul companiei SRL eBloc Group, care prestează servicii de gestionare și administrare pentru blocuri locative din Moldova. Baza de date a peste 80% din locuințele municipiului Chișinău deținută de ÎM INFOCOM, le-ar fi de mare folos pentru a-și extinde activitatea și veniturile personale ale familiei Ceban
Consilierii municipali PAS

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram