Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

politic

Arestovici, la TV8: Infirmă că Ucraina ar vrea să deschidă un front de luptă dinspre Transnistria. „Nu ne dorim asta”

04 mai 2022, ora 22:00
Distribuie:

Alexei Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, infirmă zvonurile potrivit cărora Ucraina ar intenționa să deschidă un front de luptă dinspre Transnistria, pentru a apăra Odesa. „Nu ne dorim asta”, a declarat Arestovici într-un interviu exclusiv oferit în cadrul ediției de miercuri, 4 mai, a emisiunii „Alternativa”, de la TV8. 

„Există o cauză de principiu, Moldova este o țară prietenă, cu care suntem vecini de atâția ani. Noi vă respectăm suveranitatea. Este inacceptabil să o încălcăm”, a subliniat Alexei Arestovici. 

Consilierul prezidențial de la Kiev a mai spus că Ucraina ar putea oferi sprijin militar Republicii Moldova doar dacă autoritățile din țara noastră îi vor cere acest lucru.

Anterior, mai multe publicații străine au scris că și Rusia ar intenționa să deschidă un front de luptă din direcția regiunii separatiste, acolo unde are trupe de militari. 

Dacă o astfel de incursiune ar avea succes, ea le-ar permite forţelor ruse să pătrundă în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, dinspre vest, adaugă The Times. 

Oficialii ucraineni au declarat atunci că e suficient ca Republica Moldova să ceară ajutorul Kievului, iar armata ucraineană va „rezolva” situația din Transnistria. Chișinăul a fost însă extrem de rezervat și a cerut tuturor părților să dea dovadă de responsabilitate.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram