Război în Ucraina, ziua 133: Ungaria nu va livra arme în Ucraina. Cel puțin 346 de copii, morți de la începutul invaziei

externe

Biden: Dacă nu te opui dictatorilor, istoria ne-a arătat că ei continuă să vină

04 mai 2022, ora 11:34
Distribuie:

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că dictatorii precum Putin trebuie opriți, iar agresiunii lor trebuie să i se opună rezistență, indiferent cât de mare este prețul, informează newsweek.

"Dacă nu te opui dictatorilor, istoria ne-a arătat că ei continuă să vină", a spus Biden.

El a precizat că, de când Rusia a invadat Ucraina, Statele Unite au trimis Ucrainei asistență de securitate în valoare de peste 3 miliarde de dolari. "Acești bani reprezintă o investiție directă în apărarea libertății și a democrației însăși", a precizat Biden.

Biden a subliniat că costul luptei împotriva dictatorului de la Kremlin "nu va fi ieftin, dar cedarea în fața agresiunii ar fi și mai costisitoare".

Mai mult de 5.000 de rachete antitanc Javelin au fost deja livrate Ucrainei pentru a respinge agresiunea rusă. Pentagonul a recunoscut că forțele armate ale Ucrainei folosesc aceste arme foarte eficient. Este de așteptat ca viitoarele pachete de asistență pentru securitate să includă și aceste sisteme antitanc.

Ucraina a primit 4,5 miliarde de euro sub formă de asistență financiară din partea partenerilor internaționali.

"Ucraina a primit deja 4,5 miliarde de euro de la partenerii și prietenii noștri internaționali. În cursul săptămânii trecute, Banca Mondială a transferat 500 de milioane de dolari", a declarat miercuri premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, potrivit Ukrinform.

Șeful guvernului a mulțumit comunității internaționale pentru sprijin și a menționat că ajutorul acordat a ajutat la plata integrală a tuturor prestațiilor sociale și la lansarea unor noi programe de asistență.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram