Război în Ucraina, ziua 133: Ungaria nu va livra arme în Ucraina. Cel puțin 346 de copii, morți de la începutul invaziei

externe

/VIDEO/ Momentul în care rușii au atacat cu bombe o stație din Avdiivka, în timp ce muncitorii așteptau autobuzul

04 mai 2022, ora 21:46
Distribuie:

​Un atac aerian al forțelor ruse de marți a ucis și rănit mai mulți civili care așteptau un autobuz în orașul Avdiivka din regiunea Donețk din Ucraina, potrivit Poliției Naționale a Ucrainei, relatează CNN.

Autoritățile nu au dezvăluit deocamdată câți muncitori au fost uciși sau răniți în atac.

Fotografiile postate de Poliția Națională pe Telegram, pe care CNN le-a localizat și verificat, arată consecințele atacului asupra unei stații de autobuz de la o fabrică din Avdiivka. Într-una dintre fotografii, cel puțin trei obiecte - despre care se presupune că sunt cadavre - au fost blurate de poliție.

Poliția a spus, de asemenea, că muncitorii care au fost uciși și răniți în atac se urcau într-un autobuz după schimbul de tură.

Grupul Metinvest, care deține fabrica, a confirmat pe canalul său Telegram că instalația a fost vizată de bombardamentele rusești.

„Specialiștii companiei nici nu au avut timp să se întoarcă la fabrică la adăposturile antiaeriene, care astăzi au devenit un adăpost pentru angajații și locuitorii din Avdiivka”, se arată în comunicatul companiei de pe Telegram.

Potrivit companiei, fabrica are șapte spații de depozitare care pot găzdui aproximativ 2.500 de persoane.

„Adăposturile sunt prevăzute cu generatoare, medicamente, apă potabilă și alimente, într-o cantitate suficientă pentru o ședere lungă”, se arată în comunicat. „În ciuda logisticii dificile și bombardamentelor ostile, Grupul Metinvest este pregătit să evacueze toți angajații și membrii familiilor acestora care doresc să părăsească locul periculos”.

Avdiivka se află în prima linie de săptămâni, bombardată aproape zilnic de forțele ruse care încearcă să spargă liniile defensive ucrainene.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram