/LIVE/ Război în Ucraina, ziua 219: Zelenski cere revolte în Rusia. Putin a semnat pentru „independenţa” regiunilor ocupate

Undefined

Marian, după criticile opoziției: „Identificăm soluții alternative pentru a nu depinde de Rusia. Hoții nu vor înțelege”

04 august 2022, ora 14:25
Distribuie:

Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu o reacție după ce opoziția a criticat soluțiile propuse de Guvern pentru atenuarea crizei energetice. Potrivit acestuia, Executivul vine cu „o schimbare fundamentală de abordare”, pe care „hoții” nu o pot înțelege. Soluțiile identificate vin să scape Republica Moldova de dependența față de Rusia.

„Guvernul a prezentat ieri un plan de măsuri care să prevină orice situație care ar putea să pună în pericol cetățenii Republicii Moldova. Așa cum avem protocoale pentru situații excepționale, calamități, inundații, la fel trebuie să avem protocoale și pentru închiderea completă a gazelor naturale. Toate guvernele din Europa au pregătit astfel de protocoale, la fel o facem și noi”, a subliniat Radu Marian.

„Din frustrare sau din prea mult timp liber în arestul la domiciliu, Dodon și toți hoții și fugarii aliați cu el, sunt supărați că Guvernul nu face jocurile prietenilor săi ruși.

Deranjul opoziției față de acțiunile Guvernului este cauzat de faptul că identificăm soluții alternative pentru a nu depinde de Rusia. Este o schimbare fundamentală de abordare, pe care nici Dodon, nici Șor, nici fugarii și nici hoții nu o vor înțelege”, a mai spus deputatul.

Acesta susține că prin soluțiile propuse, Guvernul încearcă să ajute moldovenii în sezonul rece.

„Pe noi ne interesează binele Moldovei, al cetățenilor săi, să trecem iarna cu bine! Nu ne interesează frustrările și jocurile politice ale opoziției care acționează în mod iresponsabil”, a punctat Marian.

TV8.md reamintește că Guvernul a elaborat un proiect de hotărâre privind un set de măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în Republica Moldova, în cazul în care în noul sezon de încălzire, în țara noastră ar putea fi sistată livrarea gazelor naturale. Documentul prevede instituirea unei comisii guvernamentale de coordonare a măsurilor necesare ce urmează a fi întreprinse de autorități/întreprinderi în vederea prevenirii și atenuării impactului crizei energetice.

Printre măsurile propuse se numără sistarea iluminatului stradal după ora 23:00 noaptea. De asemenea, procesul educațional ar putea fi organizat parțial pe online. Mai exact, elevii ar urma să studieze la distanță cel puțin 10 zile pe lună.

Ulterior, mai mulți membri ai opoziției, printre care Igor Dodon și Ilan Șor, au acuzat guvernarea de incompetență și iresponsabilitate. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Dodon critică planul Guvernului de atenuare a impactului crizei energetice: E mai simplu să lase oamenii să înghețe

03 august 2022, 11:08

Revenirea parțială la studii online și deconectarea iluminatului stradal. Cum vrea Guvernul să atenueze criza energetică

03 august 2022, 11:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

Undefined

Capitala rămâne în cod roșu: Numărul cazurilor de COVID-19 practic s-a dublat timp de o săptămână

01 august 2022, ora 12:45
Distribuie:

Numărul persoanelor bolnave cu COVID-19 practic s-a dublat timp de o săptămână, în Chișinău. Șeful Direcției municipale sănătate, Boris Gîlca a precizat că au fost înregistrate 2.677 de cazuri, ceea ce rezultă cu 1.083 de cazuri mai multe decât în săptămâna precedentă. 

„Se atestă sporirea acestui număr de infecții și în suburbii: Cruzești, Trușeni, Vatra, Vadul lui Vodă, Colonița, Bubuieci, Condrița și Budești”, a declarat Gîlca.

400 de persoane nevaccinate sunt internate în spitalele municipale, dintre care 58 sunt în stare gravă.

Boris Gîlcă a subliniat că purtarea măștilor de protecție în toate instituțiile medico-sanitare și private de pe teritoriul municipiului Chișinău este obligatorie. Totodată, se recomandă insistent purtarea măștilor de protecție în transportul public și spații publice închise aglomerate. 

„Rugăm populația să înțeleagă că nu am scăpat de COVID, că protejarea este, în primul rând, o responsabilitate personală. Dacă dorim să fim sănătoși, trebuie să ascultăm recomandările și sfatul medicilor”, a spus șeful Direcției municipale sănătate.

De asemenea, se recomandă vaccinarea inclusiv cu doza booster I și II.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Cod roșu de COVID-19 în municipiul Chișinău. În circa 20 de raioane din țară se atestă cod portocaliu

26 iulie 2022, 14:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram