Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

externe

Carnavalul de la Rio de Janeiro, anulat și anul acesta din cauza răspândirii Omicron

Foto: News24
05 ianuarie 2022, ora 10:06
Distribuie:

Autorităţile din Rio de Janeiro au declarat că vor suspenda defilările stradale ale următorului carnaval până în 2023, din cauza răspândirii variantei Omicron a SARS-CoV-2.

„Carnavalul de stradă, aşa cum s-a desfăşurat până în 2020 (...), nu va avea loc în 2022", a declarat primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, într-o emisiune în direct pe reţelele de socializare. El a subliniat dificultăţile de a controla aceste festivităţi într-o perioadă de creştere a numărului de contaminări cu COVID-19, scrie Agerpres.ro

Anunţul edilului „Oraşului Minunat” brazilian a fost făcut după o întâlnire cu reprezentanţii grupurilor muzicale care animează la acest carnaval. Eduardo Paes a precizat că a propus organizarea de evenimente în trei părţi diferite ale oraşului, dar "blocos" au refuzat. Ei intenţionează să-i facă o "contra-propunere", a adăugat primarul. 

În anul 2020, aproximnativ 7 milioane de persoane au participat la festivităţile stradale, potrivit departamentului de turism al primăriei.  De la începutul pandemiei, Brazilia a înregistrat aproximativ 620.000 de decese cauzate de COVID-19. Este a doua ţară îndoliată în cifer după SUA. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram