politic

CEC vrea să responsabilizeze partidele! Le cere informații despre conducere, trezorier și contul bancar

05 ianuarie 2022, ora 18:31
Distribuie:

Comisia Electorală Centrală vrea să responsabilize partidele. CEC solicită reprezentanților formațiunilor politice de la noi informații actualizate despre conducere, datele de contact și informații actualizate pentru confirmarea trezorierilor. 

Totodată, pentru stabilirea și/sau plata subvențiilor de la bugetul de stat destinate partidelor politice, urmează a fi oferite date actualizate despre contul bancar destinat acestui scop.

În cazul în care conducătorului partidului politic, din diverse motive, i-au expirat împuternicirile, iar prin decizia unui organ statutar al partidului a fost desemnată o altă persoană cu drept de semnătură/reprezentare în numele entității, este solicitată prezentarea copiei (autentificate prin aplicarea semnăturii persoanei autorizate și ștampilei partidului politic) de pe actul sau, după caz, extrasul de împuternicire sau desemnare.

Informația respectivă urmează a fi prezentată Comisiei Electorale Centrale până în data de 20 ianuarie 2022.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram