Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Turcia ar fi sechestrat al doilea avion al companiei „Air Moldova” care urma să preia pasagerii din Antalya

05 iunie 2022, ora 15:35
Distribuie:

Turcia ar fi sechestrat al doilea avion al companiei Air Moldova, informează Runway 09, pagină specializată în securitatea aviaţiei. Mai exact, compania a trimis aeronava  A319 ER-AXL, pentru a prelua pasagerii care au rămas blocați încă de sâmbătă, însă și acest avion a rămas la sol.

Air Moldova a mai trimis un Airbus A319 ER-AXL în Antalya, după ce un A321 YR-ADI a rămas sechestrat la sol. Acesta la rândul său a rămas la sol...Ultima dată Airbusul A319 ER-AXL al Air Moldova a fost văzut pe aeroportul din Turcia la ora ieri la 17:20 ora Moldovei, în Antalya, Turcia”.

Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții companiei, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon pentru a confirma sau infirma informațiile date.

TV8.md reamintește că zeci de cetățeni au rămas blocați atât pe aeroportul din Chișinău cât și pe cel din Turcia, după ce zborurile le-au fost anulate. Potrivit companiei aeriene Air Moldova, cauza ar fi fost restricția de decolare de pe Aeroportul din Antalya a aeronavei Airbus A32.

Potrivit reprezentanților companiei, incidentul neplăcut s-a întâmplat din cauza că o aeronavă a companiei a avut restricții de decolare din cauza „unor pretinse datorii din 2014”.

„Restricțiile de operare și decolare a aeronavei de pe Aeroportul din Antalya, sunt provocate de invocarea de către prestatorul din Turcia a pretinselor datorii contractuale față de acesta. Și, drept urmare, a decis restricționarea operațiunilor aeriene ale aeronavei Air Moldova. Prestatorul din Turcia declară că datoriile datează din 2014 , dar au fost înaintate companiei Aeriene ÎS Air Moldova în 2017, perioada în care Air Moldova, era companie de stat”, potrivit unei note informative remise de companie.

Moldovenii care au stat peste 12 ore în aeroportul din Turcia au fost cazați la un hotel, iar astăzi urmau să ajungă acasă cu un alt avion, pus la dispoziție de companie. La adresa redacției TV8, au venit mai multe filmulețe în care cetățeii se plâng că nimeni nu le explică ce se întâmplă și nu știu nimic de bagajele lor.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram