/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri în ajun de Paște și acuzații de genocid! Alerta lui Zelenski: Suntem în fața unei noi etape

Putin s-ar fi implicat personal în operațiunile din Ucraina. Ce spun sursele militare din Vest

missing
17 mai 2022, ora 18:39

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, se implică personal, „la nivel de colonel sau general de brigadă”, în războiul din Ucraina, spun surse militare din Vest, potrivit cotidianului britanic „The Guardian”. Conform surselor citate de „The Guardian”, Putin participă la deciziile privind mişcările forţelor ruse în regiunea Donbas, din sud-estul Ucrainei, unde invadatorii au suferit eşecuri sângeroase în tentativele lor de a traversa un râu considerat strategic, notează Adevărul.

Putin lucrează îndeaproape cu generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei ruse, care încă nu a fost demis, aşa cum s-a speculat în ultimele săptămâni.   

„Credem că Putin şi Gherasimov sunt implicaţi în luarea deciziilor tactice la un nivel la care ne-am aştepta, în mod normal, să fie luate de un colonel sau un general de brigadă”, a declarat o sursă din domeniul apărării.   

La o lună de la concentrarea agresiunii ruse pe regiunea Donbas, Putin încă nu a obţinut niciun succes important pe teren. Sursele citate de „The Guardian” cred că tocmai implicarea personală a lui Putin poate explica unele eşecurile repetate în a cuceri oraşe relevante strategic.   

Ben Barry, fost general de brigadă în armata britanică şi expert în războiul de infanterie la Institutul Internaţional de Studii Strategice, nu crede că implicarea personală a lui Putin poate ajuta forţele din teren. „Un şef de guvern ar trebui să aibă lucruri mai bune de făcut decât să ia decizii militare. Ar trebui să stabilească strategia politică, mai degrabă decât să se blocheze în activitatea de zi cu zi”, explică generalul britanic.   

Zeci de tancuri şi vehicule blindate, precum şi numeroase echipamente militare au fost distruse săptămâna trecută într-o tentativă de a traversa râul Doneţ în împrejurimile localităţii Bilohorivka.   

Înfrângerea a fost atât de usturătoare, încât i-a determinat pe unii bloggeri militari ruşi să-i acuze de „incompetenţă” pe comandanţii militari, ceea ce este un semn rar de critici interne.   

Critici au apărut şi din partea mercenarilor Wagner, care denunţă o gafă şi cer o reformare a armatei ruse. „Adversarii noştri poartă un <> împotriva noastră, cu predicţii şi poziţii calculate în avans, în timp ce noi ne ghidăm după hărţi!”, scrie pe Telegram mercenarul Iura Podoliak.   

Igor, Ghirkin, un fost comandant al separatiştilor proruşi din Doneţk, este un alt critic al felului în care armata rusă luptă în Donbas.   

„În momentul de faţă trupele noastre au fost atrase în bătălii ofensive epuizante, continuând să joace după regulile oferite de inamic”, subliniază el, amintind de tentativa eşuată de traversare a râului Doneţ ca un exemplu de „nebunie extraordinară”.  

 „Cu regret trebuie să spun că operaţiunea amplu mediatizată de la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai, de a înfrânge grupul de inamici din Doneţk a eşuat”, scrie Ghirkin, un fost agent KGB - sau GRU - inculpat pentru doborârea zborului MH17, o tragedie aeriană produsă în vara anului 2014 şi soldată cu 298 de morţi.   

În condiţiile în care armata rusă a eşuat în încercarea de a încercui forţele ucrainene în Donbas, noile eforturi sunt axate pe lansarea unui asalt asupra oraşului Severodoneţk, care număra circa 100.000 de locuitori înainte de război.   

„Forţele ruse au abandonat probabil obiectivul de a finaliza o încercuire pe scară largă a unităţilor ucrainene din oraşul Doneţk până la Izium” în favoarea capturării restului regiunii Luhansk, din care face parte şi Severodoneţk, subliniază Institutul pentru Studiul Războiului.   

Mai la nord, în regiunea Harkov, trupele ucrainene au reuşit să ajungă până la graniţa cu Rusia, parţial pe fondul retragerii soldaţilor ruşi, un alt eşec strategic major după cel privind încercuirea Kievului.

O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldoveneascǎ. /Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. /Șeful Agenției Servicii Publice face mai multe dezvăluiri incendiare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.

/VIDEO/ Temperaturi generoase, căpșuni delicioase: Își așteaptă cumpărătorii direct în sere
/VIDEO/ Temperaturi generoase, căpșuni delicioase: Își așteaptă cumpărătorii direct în sere
/PROMO/ Lupta pentru stăpânirea bisericilor - sâmbătă, de la 19:45, doar la „Moldova gândește”
/PROMO/ Lupta pentru stăpânirea bisericilor - sâmbătă, de la 19:45, doar la „Moldova gândește”
Paște cu pelerini puțini și multe restricții la Ierusalim. Cum a afectat războiul din Gaza ceremoniile din Vinerea Marea
Paște cu pelerini puțini și multe restricții la Ierusalim. Cum a afectat războiul din Gaza ceremoniile din Vinerea Marea
Sâmbăta Paștelui: Ce poți face astăzi și ce ar fi bine să pui în coșul pentru biserică
Sâmbăta Paștelui: Ce poți face astăzi și ce ar fi bine să pui în coșul pentru biserică
20 cele mai bune filme de Paște pe care să le vezi în familie: De la „Iisus din Nazaret” la „Peter Iepurașul”
20 cele mai bune filme de Paște pe care să le vezi în familie: De la „Iisus din Nazaret” la „Peter Iepurașul”

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri în ajun de Paște și acuzații de genocid! Alerta lui Zelenski: Suntem în fața unei noi etape

04 mai 2024, ora 15:19

Forțele ruse au lansat un nou atac aerian asupra orașului Harkov, iar Moscova se plânge că Ucraina a atacat Crimeea ocupată cu puternicele rachete americane cu rază lungă de acțiune ATACMS. Potrivit autorităților locale ucrainene, cel puțin patru persoane au fost rănite în urma exploziilor ce au vizat infrastructura civilă a localității, iar un incendiu de amploare a izbucnit la locul uneia dintre lovituri. În context, autoritățile de la Kiev îndeamnă locuitorii să participe la slujbele de Paște mai degrabă online decât să meargă la biserică, din motive de securitate. Pe front se duc lupte grele, nu mai puțin de 119 confruntări armate fiind înregistrate în ultima zi. Totuși, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că războiul cu Rusia intră într-o nouă etapă și că rușii pregătesc o ofensivă majoră.

Între timp, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, a apreciat vineri că Rusia reprezintă o "ameninţare existenţială" pentru Europa, informează EFE. După Germania şi Cehia, Polonia a fost şi ea vizată de atacuri cibernetice din Rusia. Numărul doi al serviciului de informaţii militare din Ucraina susține că statele baltice ar putea fi capturate de Rusia în doar şapte zile, iar un răspuns din partea NATO, în eventualitatea unui atac al Rusiei, ar putea veni în zece zile. SUA poartă discuții cu parteneri apropiați pentru a conduce un grup de aliați care ar acorda Ucrainei un ajutor de până la 50 de miliarde de dolari.

UPDATE Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, vineri, despre declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron că ar putea fi trimise trupe occidentale în Ucraina, că NATO nu are nicio intenție să trimită soldați pe teritoriul ucrainean, precizând că în momentul de față nu există discuții în acest sens. ”La nivel NATO, liderii NATO pot face declarații, au tot dreptul să o facă, dar noi ca NATO, ca alianță nu avem în clipa de față niciun fel de planificare și de intenție politică de a avea trupe NATO în Ucraina. Pregătim summitul de la Washington din iulie și atunci vom cere liderilor Alianței un rol de coordonare mai important al NATO în spirjinirea Ucrainei. Avem în continuare aceeași grijă să nu escaladăm acest război, de asta a fi vigilenți, a fi fermi e foarte important. Situatia este delicată pe front, aceste diferențe de forțe, muniție și echipamente a lăsat urme pe frontul din Ucraina, dar nu vedem chestiuni atât de grave”, a spus Mircea Geoană la Digi 24.

UPDATE Se pare că primele livrări de asistență militară americană reluată au ajuns în Ucraina la începutul acestei săptămâni, deși probabil că vor mai trece câteva săptămâni până când armele și munițiile occidentale vor ajunge în cantități mari pe linia frontului. The New York Times a relatat la 3 mai că prima tranșă de asistență militară americană compusă din rachete antiblindate, rachete și obuze de artilerie de 155 mm a ajuns în Ucraina la 28 aprilie, la patru zile după ce președintele american Joe Biden a semnat un proiect de lege care prevedea acordarea de asistență militară de aproximativ 60 de miliarde de dolari Ucrainei, și că o a doua tranșă de ajutor nespecificat a sosit la 29 aprilie, notează HotNews.

UPDATE Ajutorul extern acordat Ucrainei, inclusiv investițiile, creează condiții pentru creșterea exporturilor de cereale ucrainene cu aproximativ 15%, în cursul anului 2024. O astfel de prognoză a fost anunțată, vineri, de administratorul adjunct al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Isobel Coleman.

UPDATE Un avion rusesc și unul american, unul lângă celălalt, au fost filmate dintr-un bombardier nuclear al Moscovei . Imaginile au fost surprinse deasupra Strâmtorii Bering, care desparte Rusia de Statele Unite, potrivit Digi24.

UPDATE Xi Jinping va vizita Franța, Ungaria și Serbia săptămâna viitoare, prima dată în ultimii cinci ani. Vizita vine în contextul în care China încearcă să evite un război comercial cu UE, pe fondul criticilor tot mai crescânde legate de spionaj și sprijinul pentru Rusia în Ucraina, potrivit Știripesurse.

UPDATE De la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, companii lituaniene au livrat mărfuri cu dublă utilizare, civilă şi militară, în valoare de cel puţin 130 de milioane de euro către ţări vecine cu Rusia, care se presupune că au ajuns ulterior în industria militară rusă, a dezvăluit o echipă de investigaţii a Radioteleviziunii lituaniene (LRT), a informat vineri EFE.

UPDATE Kremlinul a calificat drept o escaladare directă şi periculoasă a tensiunilor din jurul conflictului din Ucraina după ce ministrul britanic de externe a spus că Ucraina ar putea folosi armele britanice împotriva unor ţinte din interiorul Rusiei.

UPDATE În spitalele din regiunea Lugansk ocupată de Rusia, mamele sunt amenințate cu îndepărtarea copiilor nou-născuți dacă niciunul dintre părinți nu poate dovedi că are cetățenie rusă. Aceste acțiuni încalcă articolul II din Convenția privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid, comunică Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), notează Libertatea Cuvântului.

UPDATE Ministerul rus al Apărării a transmis că sistemele sale de apărare antiaeriană au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, care au fost lansate de forţele ucrainene asupra peninsulei Crimeea. Nu sunt informații legate de pagube sau posibile victime, potrivit Spotmedia.

UPDATE Ministerul Energiei de la Kiev informează că, în ultimele 24 de ore, nevoile consumatorilor ucraineni au fost acoperite datorită producției proprii, importurilor comerciale, precum și prin furnizarea de urgență de energie electrică din România, Polonia și Slovacia, scrie Rador.

UPDATE Volodimir Zelenski a declarat vineri la o întâlnire cu cadeţii din Hmelnîţki, oraş din vestul Ucrainei, că războiul cu Rusia intră într-o nouă etapă, iar ruşii se pregătesc pentru extinderea ofensivei, relatează Ukrainskaia Pravda. "Ne aflăm acum în faţa unei noi etape a războiului. Ocupantul se pregăteşte pentru încercări de extindere a ofensivei sale. Şi noi toţi împreună, toţi ucrainenii, soldaţii noştri, statul nostru, partenerii noştri, trebuie să facem totul pentru a perturba planul ofensiv al ruşilor", a spus preşedintele.

UPDATE Peste 150.000 de militari şi aproximativ 2.500 de vehicule de luptă vor participa la paradele militare care vor avea loc pe 9 mai în peste 20 de oraşe din Rusia pentru a marca 79 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste, a declarat vineri ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, transmite EFE, preluată de Agerpres.

UPDATE Polonia a anunţat că a fost la rândul său vizată de presupuse atacuri cibernetice atribuite unui grup rus numit APT28 - care ar mai fi vizat şi Germania şi Republica Cehă - şi a condamnat aceste atacuri, informează sâmbătă Reuters.

UPDATE Kievul încredinţează declaraţiile sale oficiale de politică externă unei purtătoare de cuvânt pe care a creat-o inteligenţa artificială: guvernul ucrainean a prezentat-o ​​publicului pe Victoria, un purtător de cuvânt digital care, „pentru prima dată în istorie”, va citi declaraţiile oficiale, scrie Mediafax.

UPDATE „Italia nu va trimite niciodată un soldat italian în Ucraina, ci îşi va apăra întotdeauna dreptul de a fi o ţară liberă şi independentă: nu suntem în război cu Rusia”. Ministrul de externe Antonio Tajani a spus acest lucru în discursul său la Kursaal din Merano, în Alto Adige, cu ocazia celui de-al 66-lea congres al Suedtiroler Volkspartei, scrie Mediafax. Ideea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina a fost lansată şi ulerior întărită de preşedintele francez Macron. NATO a parat iniţiativa lui Macron, precizând că Alianţa nu este în război cu Rusia.

UPDATE Exerciţiile militare cu o durată de patru luni ale NATO în apropierea graniţelor Rusiei, cunoscute sub numele de Steadfast Defender, sunt dovada că alianţa se pregăteşte pentru un potenţial conflict cu Rusia, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, transmite Reuters, conform Agerpres.

UPDATE Harkov, au fost înregistrate sâmbătă dimineață două lovituri de drone Shahed”, în urma cărora patru persoane au fost rănite. „Două zboruri de Shaheds în oraș, ambele pe infrastructura civilă a districtului Osnoviansk. Un incendiu de amploare a izbucnit la locul unuia dintre lovituri. În acest moment, știm de o persoană rănită”, a anunțat primarul Igor Terekov. Ulterior, autoritățile locale au anunțat că în urma atacului aerian cel puțin patru persoane au fost rănite, printre care și un copil.

UPDATE Rușii au lansat 5 rachete și 105 lovituri aeriene, au tras 91 de salve cu rachete asupra pozițiile trupelor ucrainene și a zonelor populate, iar pe front s-au înregistrat 119 confruntări, a anunțat sâmbătă Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE Autoritățile locale de la Kiev îndeamnă locuitorii să participe la slujbele de Paște mai degrabă online decât să meargă la biserică, din motive de securitate, potrivit unui comunicat al administrației militare a orașului, citat de Kyiv Independent. Pe 5 mai, în prima zi a Paștelui Ortodox, măsurile de securitate vor fi consolidate la Kiev. Autoritățile vor impune o stare de asediu de la miezul nopții până la ora 05:00 dimineața, iar peste 23.000 de ofițeri de poliție vor fi la datorie pentru monitorizarea și respectarea ordinii.

UPDATE Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, sâmbătă, că deciziile oportune și suficiente cu privire la apărarea aeriană a Ucrainei şi furnizarea în timp util a armelor către soldații din armata ţării sunt necesare în acest moment pentru a proteja viața. „Regiunile Harkov, Cernihiv, Sumi, Donețk, Zaporojie, Mikolaiv, Herson, Odesa… Teroriştii au efectuat peste 380 de atacuri asupra oraşelor şi regiunilor noastre numai în această săptămână. Și așa este în fiecare săptămână a acestui război” – a subliniat Zelenski. Șeful statului ucrainean a afirmat că teroarea rusă zilnică împotriva oamenilor, a orașelor și a satelor Ucrainei poate fi oprită. „Partenerii au toate sistemele necesare, toate armele necesare pentru ca Ucraina să poată proteja viața. Le mulțumesc tuturor liderilor și statelor care înțeleg că livrarea promptă și implementarea deplină a acordurilor este ceea ce îi protejează nu numai pe ucraineni, ci și fiecare națiune care ar putea fi vizată de teroarea rusă”, a adăugat Volodimir Zelenski, potrivit Rador.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei
/VIDEO/ INVESTIGAȚIE/ Alianța Kremlin. Conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din R. Moldova
/VIDEO/ INVESTIGAȚIE/ Alianța Kremlin. Conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din R. Moldova
/PROMO/ Lupta pentru stăpânirea bisericilor - sâmbătă, de la 19:45, doar la „Moldova gândește”
/PROMO/ Lupta pentru stăpânirea bisericilor - sâmbătă, de la 19:45, doar la „Moldova gândește”
/VIDEO/ Ecoul tragediei de la Ciorescu, în care un fotbalist a murit. Un coechipier-martor: Trebuie să ne verificăm inima
/VIDEO/ Ecoul tragediei de la Ciorescu, în care un fotbalist a murit. Un coechipier-martor: Trebuie să ne verificăm inima
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade
/VIDEO/ Îmbulzeală la Piața Centrală. Creștinii care țin postul au format cozi pentru a cumpăra pește proaspăt
/VIDEO/ Îmbulzeală la Piața Centrală. Creștinii care țin postul au format cozi pentru a cumpăra pește proaspăt

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram