Război în Ucraina, ziua 133: Rusia amintește de armele sale nucleare. UE: Livrarea de gaz ar putea fi întreruptă complet

social

Fostul membru PAS, Oleg Cernei, anunță lansarea Platformei Acțiune Socială: „Va susține toate acțiunile președintei”

Foto: Captură ecran
06 mai 2022, ora 08:55
Distribuie:

Oleg Cernei, consilier raional în Sîngerei, care la începutul lunii aprilie a anunțat că își suspendă activitatea de membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), anunță că imediat după 9 mai va fi lansată o mișcare civică care se va numi Platforma Acțiune Socială, care va susține în totalitate acțiunile președintei Maia Sandu. 

Coincidență sau nu, dar mișcarea civică care urmează a fi lansată se abreviază la fel ca și partidul de guvernare, PAS.

„Vreau să vă spun în premieră că, imediat după zilele de 9 mai va fi lansată o mișcare civică care se va numi Platforma Acțiune Socială. Platforma va fi formată din personalități și din oameni politici”, a declarat Cernei în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Cetățenii și-au dat votul de încredere către Maia Sandu, nu către PAS. Cel mai credibil politician este Maia Sandu și PAS înseamnă Maia Sandu. Președinta se menține în sondaje, dar dacă ne uităm, PAS se duce în jos. Respectiv, pe eșichierul de centru și centru-dreapta nu există o formațiune cu tot respectul față de Platforma „DA” că nu li s-a oferit niște funcții. Puterea se împarte, de aceea, apare necesitatea de constituire a unei platforme civile, care va susține toate acțiunile președintei Maia Sandu”, a mai spus Oleg Cernei.

Fostul membru PAS a evitat să spună dacă va conduce sau va face parte din această mișcare civică, însă a precizat că „se discută cu un grup de oameni foarte serioși, care au făcut parte din Blocul ACUM”.

TV8.md reamintește că pe 16 aprilie, Oleg Cernei a anunțat că își suspendă activitatea de membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Motivul ar fi fost incompatibilitatea calității de membru de partid cu funcția de Coordonator în cadrul unui Proiect Transfrontalier și de dezvoltare locală, finanțat din fondurile Uniunii Europene.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram