Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Fostul vicepreședinte al raionului Cahul, audiat de procurori: A refuzat să dea declarații

06 iunie 2022, ora 15:49
Distribuie:

Fostul vicepreședinte al raionului Cahul, care este cercetat penal pentru abuz în serviciu, a fost audiat de către procurori în data de 3 iunie. În cadrul audierii, ex-vicepreședintele raionului Cahul a refuzat să dea careva declarații.

Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud informează că fostul vicepreședinte al raionului Cahul a fost recunoscut și audiat de către procurori în calitate de bănuit, într-o cauză penală pornită pe faptul abuzului de serviciu, săvârșit de o persoană cu funcție de demnitate publică, din interes material.

Cauza penală în care este vizat fostul vicepreședinte al raionului Cahul, a fost pornită pe faptul că factorii de decizie ai Consiliului raional Cahul, au admis executarea lucrărilor la Secția Boli Infecțioase a Spitalului raional Cahul în sumă de 290.000 de lei, evitând condițiile obligatorii prevăzute de legea cu privire la achiziții publice.

Ulterior, pentru a da un aspect legal, au contractat și imediat după, au achitat suma de 290.000 de lei, cu toate că lucrările în mare parte au fost executate în anul precedent și nu corespund volumelor și calității necesare conform contractului.

Totodată, în privința acestuia a fost luată obligarea de a se prezenta la instituția de urmărire penală.

TV8.md reamintește că ofițerii Direcției generale Sud a CNA și procurorii anticorupție l-au recunoscut în calitate de bănuit pe vicepreședintele raionului Cahul în dosarul licitațiilor trucate, în data de 20 aprilie, în urma cărora bugetul local ar fi fost prejudiciat cu 1 milion de lei. Acesta este cercetat penal pentru abuz în serviciu, comis în interesul unei întreprinderi, care ar fi câștigat una din licitații prin eludarea legislației.

 Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram