Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Concursul pentru șefia PA, la final: Veronica Dragalin, procuror în SUA, propusă pentru numire în funcție

07 iunie 2022, ora 12:55
Distribuie:

Concursul pentru șefia Procuraturii Anticorupție a ajuns la final. Veronica Dragalin a fost desemnată câștigătoare a concursului și este propusă procurorului general interimar pentru numire în funcție. Dragalin a luat cel mai mare număr de puncte la proba interviului - 72,15.

„CSP a hotărât a o desemna pe doamna Veronica Dragalin câștigător al concursului la funcția de procuror șef anticorupție. a propune procurorului general candidatura pentru a fi numită. A transmite procurorului general hotărârea și dosarul Veronicări Dragalin”, a spus șefa CSP. 

Ceilalți trei candidați au luat mai puțin puncte. Octavian Iachimovschi - 053.01, Adrian Bordianu - 40.93, iar Victor Brînza - 36,15.

Veronica Dragalin este reprezentantă a diasporei, jurist de profesie, în prezent, procuror adjunct al Statelor Unite, Secția de corupție publică și drepturi civile.

Este fiica Elenei Dragalin, președinta organizației Moldova-AID și cea care organizează în fiecare an tradiționala Convenție moldo-americană, eveniment care întrunește reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale americane și din Republica Moldova, dar și persoane originare din Republica Moldova și stabilite cu traiul în Statele Unite ale Americii. Familia Dragalin a emigrat în Statele Unite în urmă cu mai mulți ani, pe când Veronica Dragalin avea doar 11 ani. Veronica Dragalin a studiat la Dreptul la Universitatea din Virginia, considerată una din cele mai bune facultăți de Drept din Statele Unite ale Americii. Procurorul a instrumentat numeroase cazuri de corupție mare în Statele Unite. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram