Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

social

FlyOne a anulat mai multe zboruri din și spre Moldova: Explicațiile reprezentanților companiei

09 iulie 2022, ora 12:30
Distribuie:

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a venit cu o postare în care anunță că a primit mai multe plângeri de la cetățeni referitor la cursele de zbor, operate de Compania FlyOne care ar fi fost anulate. Contactați de echipa TV8, reprezentanții companiei ne-au confirmat că unele curse au fost anulate, însă se întreprind toate măsurile pentru ca pasagerii să ajungă la destinație.

Spînu scrie că a cerut Autorităților Aeronauticii Civile să investigheze în detalii această companie în acest context.

 „Am primit mai multe plângeri de la cetățeni referitor la anularea curselor de zbor ale companiei FlyOne. Astăzi, alte 5 curse au fost anulate. În acest sens, am dat indicație Autorității Aeronauticii Civile să investigheze în detaliu activitatea acestei companii și să retragă/modifice/suspende actele permisive în cazul în care aceasta nu își poate onora angajamentele față de oamenii cărora le vinde bilete”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Contactat de TV8, Vladimir Cebotari, fondatorul companiei, ne-a comunicat că sunt mai multe cauze care au dus la anularea curselor.

„Sunt anulate mai multe curse și sunt mai multe cauze, care pornesc inclusiv de la cele cu care se confruntă companiile aeriene din UE. Cauzele care stau la bază sunt simple, există o constrângere dictată de unele limitări ale proprietarilor de aeronave de a lăsa navele să fie operate în R. Moldova și spre RM, din cauza situației războiului de la frontieră. O a doua cauză ține evident și de echipaje. Dar aceste cauze sunt generale, în cazul și al FlyOne este că anumiți proprietari de aeronave și în acest an au amânat livrările de nave pentru suplinirea flotei din diverse motive, în mare parte dictate de situația actuală”, a declarat Cebotari.

Totodată, Vladimir Cebotari a dat asigurări că vor fi identificate soluții ca pasagerii să ajungă la destinațiile dorite cât mai curând.

„Cu siguranță că toți pasagerii curselor vor fi aduși acasă, iar cei care au cursele anulate li se va achita compensații și li se va oferi soluții pentru a se deplasa cu alte curse pentru a ajunge la destinație”, a conchis Vladimir Cebotari, fondatorul FlyOne.

Potrivit datelor oferite de airport.md printre cursele anulate se numără din Istanbul spre Chișinău și Antalya -Chișinău.

FlyOne este o companie aeriană care operează zboruri regulate și charter din baza sa de la Aeroportul Internațional Chișinău. Aceasta a fost înființată în 2015 și este deținută de Vladimir Cebotari, fost ministru al Justiției.

TV8.md reamintește că la începutul lunii iunie, zeci de cetățeni au rămas blocați atât pe aeroportul din Chișinău cât și pe cel din Turcia, după ce zborurile le-au fost anulate. Potrivit companiei aeriene Air Moldova, cauza ar fi fost restricția de decolare de pe Aeroportul din Antalya a aeronavei Airbus A32.

Moldovenii care au stat peste 12 ore în aeroportul din Turcia au fost cazați la un hotel, iar pe 5 iunie urmau să ajungă acasă cu un alt avion, pus la dispoziție de companie. La adresa redacției TV8, au venit mai multe filmulețe în care cetățeni se plângeau că nimeni nu le explică ce se întâmplă și nu știu nimic de bagajele lor.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Zeci de pasageri, blocați pe aeroportul din Chișinău mai bine de 12 ore: Compania aeriană explică motivul

05 iunie 2022, 09:06

Moldovenii blocați pe aeroportul din Antalya au fost cazați la hotel: Li s-a promis că astăzi vor ajunge acasă

05 iunie 2022, 14:06

Air Moldova anunță că primul avion revine la Chișinău din Antalya, iar orarul zborurilor a fost modificat

05 iunie 2022, 18:06

Air Moldova acuză că ar fi supusă unui „atac raider”: „Încearcă să destabilizeze activitatea noastră”

06 iunie 2022, 21:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ „Stă în castel, dar declară venituri de 2.000 de lei, ceva nu e în regulă”: Cum vor fi verificate datele de pe compensatii.gov.md

04 octombrie 2022, ora 23:12
Distribuie:

Veniturile introduse în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică, compensatii.gov.md, vor fi verificate, susține ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. Potrivit acestuia, controlul va fi selectiv, mai exact pentru cazurile în care se remarcă abuzuri. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 4 octombrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi știm că există multe activități economice care nu declară în mod regulat veniturile. De aceea, contăm pe onestitatea cetățenilor. Bineînțeles, vor exista și proceduri de verificare selectivă pentru acele cazuri în care sunt indici de risc, de abuz. Avem inspecția socială care poate verifica dacă este evident că o familie abuzează sistemul”, a precizat ministrul.

Există un mecanism de estimare indirectă a bunăstării gospodăriei.

„Este o procedură care funcționează și în cazul ajutorului social. Dacă o familie locuiește într-un castel, dar a declarat venituri de 2.000 de lei, ceva nu este în regulă. De aceea, avem și acei indicatori proxi, de avere, care vor elimina din start familiile care au avere foarte mare, care au imobile în valoare de peste 5 milioane de lei sau care au patru sau mai multe locuințe”, a subliniat Spatari.

În acest an, compensațiile vor fi acordate în funcție gradul de vulnerabilitate energetică al fiecărei familii. Se va ține cont de bugetul familiei, luându-se în calcul cât de mare este ponderea banilor pentru factura la energie din bugetul total. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Când urmează a fi lansată platforma compensatii.gov.md și ce date vor introduce cetățenii în sistemul informațional

04 octombrie 2022, 22:10

Cei 7 pași pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică și soarta celor neînregistrați pe compensatii.gov.md

03 octombrie 2022, 22:10

Cum va fi stabilit gradul de vulnerabilitate energetică pentru compensații la gaz și cum se vor înscrie online cetățenii

27 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram