Război în Ucraina, ziua 90: Rusia a preluat controlul a 5 fabrici din industria de apărare

social

În Chișinău ar putea să apară un centru municipal de testare COVID-19. Anunțul Direcției pentru sănătate

10 ianuarie 2022, ora 11:24
Distribuie:

În Chișinău ar putea să apară un centru municipal de testare COVID-19. Despre aceasta a anunțat șeful interimar al Direcției municipale pentru sănătate, Boris Gâlcă.

„Probabil este  prematur, dar lucrăm intens în ceea ce privește o eventuală instituire a unui laborator de testare PCR în municipiul Chișinău. Am adresat și o scrisoare la Ministerul Sănătății, vom vedea pe parcurs care sunt soluțiile”, a specificat Gâlcă.

La ora actuală, pacienții sunt testați în instituțiile statului la internare sau indicația medicului de familie, în alte cazuri, oamenii fac testele din cont propriu.

Între timp, în contextul în care pentru perioada imediat următoare se preconizează o creștere considerabilă a numărului de îmbolnăviri, la Moldexpo vor fi reactivate spațiile departamentului COVID-19 pentru triajul rapid al pacienților.  

„Am dispus să fie căutate soluții pentru instalarea unei stații de oxigen la Moldexpo. Ne-am  săturat de aceste ping-pong-urui și este de neînțeles de ce avem o stație nou-nouță depozitată și nu a fost instalată la Moldexpo. Sper că vom găsi soluții și  instala o altă stație”, a explicat Gâlcă.

Primăria a mai cerut anterior Ministerului Sănătății să instaleze o stație de oxigen la Moldexpo, însă solicitările au fost respinse pe motivă că Centrul nu întrunește condițiile necesare în acest sens.

Astăzi, edilul capitalei  a solicitat repetat factorilor responsabili să examineze situația.

„Verificați, împreună cu toate structurile responsabile, aspectele ce țin de securizarea zonei Moldexpo, să nu avem acolo ceea ce poate și-ar dori unii. Ministerul Sănătății poate a ieșit din sărbători, din păhărel, vedeți ce se poate face”, a comentat Ion Ceban.

În dimineața zilei de astăzi, în spitalele din municipiul Chișinău erau internați 330 de pacienți dintre care 22 în stare extrem de gravă.  Pentru următoarea perioadă se preconizează o creștere semnificativă a cazurilor noi de îmbolnăvire.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram