/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Președintele francez, Emmanuel Macron, va vizita Republica Moldova și România săptămâna viitoare

missing
sursa foto: tv8.md
10 iunie 2022, ora 18:51

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va efectua miercuri, 15 iunie, o vizită oficială în Republica Moldova a anunțat Palatul Elysée, citat de Le Figaro. Cu o zi înainte, pe 14 iunie, liderul francez se va deplasa în România.

Totodată, președinția franceză a menționat că Macron va vizita și Ucraina, însă data va fi stabilită atunci când va fi „utilă pentru președintele Zelenski”.

Palatul Elysée a venit și cu o reacție după ce Emmanuel Macron a declarat că este vital ca Rusia să nu fie umilită pentru ca, atunci când luptele încetează în Ucraina, să poată fi găsită o soluţie diplomatică. 

„Așa cum președintele a avut ocazia să spună, vrem victoria Ucrainei. Dorim ca integritatea teritorială a Ucrainei să fie restabilită. Vrem ca acest conflict, acest război al Rusiei împotriva Ucrainei să înceteze cât mai curând posibil”, a declarat un consilier al președintelui francez.

TV8.md reamintește că președintele Franței a declarat că „Nu trebuie să umilim Rusia, pentru ca în ziua în care luptele încetează să putem construi o rampă de ieşire prin intermediul mijloacelor diplomatice. Sunt convins că Franţei îi revine rolul de a fi o putere de mediere”.

În replică, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că discuțiile pe care Macron le poartă cu dictatorul rus sunt „în zadar” și a apreciat că „nu este corect” ca președintele Franței să fie pregătit „să facă concesii diplomatice Rusiei”, scrie Digi24.

„Nu trebuie căutată o cale de ieşire pentru Rusia, iar Macron o face în zadar”, a precizat Zelenski într-un interviu acordat postului de televiziune italian RAI 1. „Ştiu că voia să obţină rezultate în medierea între Rusia şi Ucraina, dar nu a avut”, a spus el.

„Până când Rusia nu va dori ea însăşi şi nu va înţelege că este nevoie ca războiul să se încheie, ea nu va căuta nicio cale de ieşire”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Macron insistă că Rusia nu trebuie umilită. „Sunt convins că Franţei îi revine rolul de a fi o putere de mediere”
Zelenski îl critică pe Macron, care a spus că Rusia „nu trebuie umilită”: „Discută în zadar cu Putin”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram