/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și prognoză alarmantă! SUA acuză Rusia de atacuri chimice

social

/VIDEO/ Soarta copiilor abandonați: Cum trăiește acum băiețelul lăsat pe un deal cu mărăcini

23 octombrie 2022, ora 09:25

Unii copii din Moldova sunt abandonați în primele lor zile de viață. În loc să fie întâmpinați cu multă dragoste și căldură, nou-născuții ajung să fie aruncați prin scările blocurilor reci ori pe dealuri. Mai rău decât atât sunt cazurile când pruncii sunt omorâți, puși în pungi și lăsați printre gunoaie. Cea mai recentă tragedie de acest fel a avut loc acum trei luni, în capitală, când cadavrul unui nou născut a fost găsit într-un tomberon. Potrivit datelor oferite de Inspectoratul General al Poliției, în ultimii trei ani, au fost înregistrate patru cazuri de acest fel, fiind pornite dosare pentru pruncucidere.

Dar, ne întoarcem la situațiile când bebelușii sunt găsiți la timp, încă în viață. În perioada la care am făcut referință, în presă au fost semnalate câteva cazuri de abandon. Unul care a bulversat opinia publică și a stârnit un val mare de indignare a fost atunci când un copil, născut pe deal, a fost aruncat și lăsat în primejdie de părinții săi. Copilul a fost întors familiei, care mai avea atunci încă patru copii. După doi ani de la acel caz, am bătut la ușa casei lor, ca să vedem cum li s-a schimbat viața și cum sunt susținuți de autoritățile publice locale.

Scena sfâșietoare a fost filmată în iulie, 2020. Într-un crâng de mărăcini, înconjurat de spini, un bebeluș scâncea. Acel plâns l-a salvat de la moarte. Îngeri păzitori i-au fost doi soți care lucrau prin preajmă și au auzit sunetul ciudat. Nu părea de pasăre și nici de animal. Când l-au zărit așa micuț, gol, stând direct pe pământ și legat de cordonul ombilical alături au înmărmurit. Cel mic, inexplicabil, a început să plângă și mai strident, simțind, probabil, că salvarea este pe aproape.

Cu implicarea poliției și a autorităților locale, mama micuțului a fost găsită în scurt timp. E căsătorită și, împreună cu soțul, în acel moment, aveau acasă încă patru copii. Femeia a spus atunci că nu și-a dat seama ce face și a regretat enorm fapta. La prima etapă, bebelușul și mama lui au fost internați la spital, unde au fost îngrijiți corespunzător, apoi au stat câteva luni la un centru maternal. Aici a primit inclusiv consiliere psihologică, iar specialiștii au decis că este o mamă grijulie și iubitoare. Până s-au limpezit puțin apele, ceilalți copii au fost plasați, temporar, la o familie de asistenți parentali din raion. Între timp, comunitatea locală a pus mână de la mână pentru a ajuta familia. Locuința modestă a fost mobilată, astfel încât copiii și părinții lor să aibă condiții minime pentru a o lua de la capăt.

De când au revenit cu toții acasă, familia este monitorizată de autoritățile publice locale și beneficiază de toate pachetele de ajutor social, ne spune primarul. De obicei, vizitele sunt neanunțate. Am mers și noi, tot fără să prevenim, acasă la cei doi soți. Când am ajuns la poartă, în curte era doar băiețelul cel mic. Stătea singur, doar în ciorapi și încerca ceva să ne spună.

Am strigat și noi minute-n șir după mama copilului, dar nimeni nu dădea semne de viață. Așa că am intrat în curte și am bătut la geam, continuând să o chemăm.

I-am povestit acest moment primarului, la telefon. Anterior, ne-a dat asigurări că situația familiei este satisfăcătoare.

„Să spunem că dânsa, că ei consumă alcool, este prematur. Îi vedem angajați. Ei lucrează. Ca zilieri. Îs harnici. Vin din satul vecin și-i iau”, a declarat primarul, Vasile Sinogaci.

Potrivit primarului, care spune că s-a implicat enorm de mult pentru a ajuta această familie, cei cinci copii sunt bine îngrijiți. Ori de câte ori discută cu ei, nu se plâng de nimic. Merg la școală și au reușite bune, fiind elevi ascultători. În ziua filmării, doar unul dintre copii nu era la școală, pentru că se simțea nu prea bine.

„Deci, am depus toate eforturile ca să găsim măsura. Soluția optimă care este? Supraveghere permanentă”, a menționat primarul, Vasile Sinogaci.

Procesul penal, intentat acum doi ani, pe numele femeii încă nu este finalizat. După investigațiile anchetatorilor, urmează să se expună procurorii, apoi instanța de judecată.

„Nu este încheiat dosarul penal, cel care a fost intentat. Chiar mai deunăzi, i-a chemat anchetatorul la Ungheni, Nisporeni. Ei știu riscurile. Dar ea este o femeie curățică, harnică. Are și ea minusurile ei, cu alcoolul. Îmi pare rău”, a mai adăugat primarul.

L-am invitat pe primar să meargă și el să le facă o vizită. Ne-a spus că se va duce altă dată:

„Am sunat-o acum pe telefon și nu mi-a răspuns, dar las că mă duc cu asistenta socială, polițistul de sector”.

Am revenit, două zile mai târziu, la primar. Ne-a spus că a discutat cu soții, fiind convocată comisia multidisciplinară. Am reușit să luăm legătura și cu femeia, care ne-a explicat de ce s-a comportat așa în ziua când le-am trecut pragul.

Din păcate, acesta nu este singurul caz de abandon a copiilor în primele lor zile de viață. În ultimii ani, presa a scris despre alte situații în care pruncii erau aruncați prin curțile blocului. Acest bebeluș a fost lăsat, acoperit doar cu o pătură, în scara unui bloc, la sfârșit de ianuarie. Un an mai târziu, încă un nou-născut a fost găsit, în viață, în scara unui bloc de locuit din sectorul Buiucani.

În ambele cazuri, mamele au fost găsite și au motivat că nu-și dădeau seama ce au făcut. Am încercat să aflăm care este soarta acestor copii și unde se află acum. Am abordat Poliția capitalei, care ne-a redirecționat la Direcția protecția copilului. Am telefonat la mai multe numere, dar nimeni nu nea răspuns. Și tot de la direcție am vrut să aflăm câți copii au fost abandonați în ultimii trei ani, pe teritoriul municipiul Chișinău.

Pentru lăsarea în primejdie, cu bună-știință, legea prevede până la doi ani de închisoare. Iar dacă fapta s-a soldat cu deces, persoanele riscă până la patru ani de detenție. Sunt cazuri și când nou-născuții sunt găsiți morți, aruncați la gunoi. Cel mai recent caz a avut loc acum trei luni, în centrul capitalei. Un trecător a descoperit cadavrul unui bebeluș, înfășurat într-o pungă de plastic, lângă o pubelă și a sunat la poliție. Mama copilului a fost reținută și a pledat vinovată.

De ce unele femei își abandonează copiii la naștere?

„Mama după ce a născut se află-n stare emoțională. Noi îi spunem regresie. Este apropiată de psihoză. Ea are nevoie de mult suport din afară. Este nevoie de a fugi. Se poate întâmpla ca acea mamă pur și simplu fuge de bebelușul ei”, a vorbit psihologul Parascovia Topadă.

Pe lângă cauzele emoționale, femeile pot fi speriate de condițiile în care urmează să-și crească și să-și educe copilul. O altă cauză de abandon poate fi vârsta fragedă a femeilor care atunci când aduc pe lume copii. Psihologa susține că femeile care și-au abandonat micuții au nevoie de suport emoțional o bună perioadă.

Refuzul de a lua copilul din maternitate, consumul des de alcool ori de substanțe narcotice, comportamentul amoral, neachitarea pensiei alimentare, abuzul de drepturile părintești și alte cauze pot duce la decăderea persoanelor din drepturile părintești.

Părinții, prin lege, poartă răspundere pentru dezvoltarea fizică, intelectuală și spirituală a copiilor și sunt obligați să asigure frecventarea de către copil a școlii. Potrivit Codului Familiei, decăderea din drepturile părintești are loc numai pe cale judecătorească.

„Instanțele de judecată, prin lege, sunt chemate să pună în capul mesei, interesul superior al copilului”, a declarat avocata, Doina Ioana Străisteanu.

Și tot Codul Familiei descrie cum pot părinții să-și recape copiii. Astfel, aceștia pot fi restabiliți în drepturile părintești dacă au încetat împrejurările care au condus la decăderea lor din aceste drepturi și dacă acest lucru este în interesul copilului. După lichidarea orfelinatelor, statul oferă câteva alternative pentru copiii care sunt luați din familiile lor. Este vorba de un serviciu, în regim de urgență, unde minorii pot sta 45 de zile, până sunt căutate rudele. O altă soluție sunt serviciile de asistenți parentali, dar care nu există în toate raionale. Și centrele de plasament sunt o alternativă, însă ONG-urile din acest domeniu nu vor cu ochi buni acest serviciu.

/VIDEO/ Copile care aduc pe lume copii. Istoria unei fete care a născut la 14 ani: "Nu doresc asta nici puiului de șarpe"
/VIDEO/ Copilul care nu poate plânge deloc: O boală genetică rară îl chinuie pe Dumitru. Are nevoie de implanturi dentare
Discuția dintre Gavrilița și o localnică de la Ungheni. Cum a reacționat prim-ministra când femeia i-a vorbit despre sărăcie
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea
Șefa Procuraturii Anticorupție - invitata de astăzi a emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
Șefa Procuraturii Anticorupție - invitata de astăzi a emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
/Analiză/ Date șocante: Moldova aruncă la gunoi circa 3.000 vagoane de tren marfare, pline cu alimente
/Analiză/ Date șocante: Moldova aruncă la gunoi circa 3.000 vagoane de tren marfare, pline cu alimente
/VIDEO/ INVESTIGAȚIE/ Alianța Kremlin. Conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din R. Moldova
/VIDEO/ INVESTIGAȚIE/ Alianța Kremlin. Conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din R. Moldova
/VIDEO/ 1 Mai cu cârnăciori de la fugarul penal Șor: Cum au chefuit găgăuzii și bălțenii de Ziua Muncii
/VIDEO/ 1 Mai cu cârnăciori de la fugarul penal Șor: Cum au chefuit găgăuzii și bălțenii de Ziua Muncii

Înmatricularea auto – simplificată. Ce documente nu mai sunt necesare să le prezentați

missing
02 mai 2024, ora 11:09

Șeful ASP, Mircea Eșanu, anunță că mai multe documente nu mai sunt necesare la procedura de înmatriculare a vehiculelor. Mai mult, instituția ar fi foarte aproape de a lansa serviciului de vânzare online al mașinii, cu livrarea acasă a documentelor și plăcuțelor de înmatriculare.

Respectiv, NU mai este necesar să prezentați formulare pe hârtie cum ar fi:
- Asigurarea RCA;
- Dovada inspecției tehnice periodice;
- Dovada achitării taxei de utilizare a drumurilor.

De asemenea, NU mai trebuie să veniți cu vehiculul la ASP pentru:
- Vânzarea / transcrierea dreptului de proprietate a mașinii;
- Eliberarea duplicatului certificatului de înmatriculare;
- Radierea vehiculului.

/Ziua Internațională a Muncii este sărbătorită astăzi în majoritatea țărilor lumii. În Republica Moldova epicentul sărbătorii a fost la Comrat, unde oameni din anturajul cârnăciorilor Ilan Șor au criticat guvernarea și au împărțit frigărui. /Îmbulzeală la aeroport. Înăsprirea regulilor de securitate ține afară oamenii care vin să-și petreacă sau să-și întâlneacă apropiații. Autoritățile promit să renunțe la restricții din 16 mai. /Focuri de armă în centrul capitalei. Un bărbat a tras, în plină stradă, dintr-un pistol în amicul său de pahar. Medicii luptă pentru viața victimei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Moldovei, subordonat canonic bisericii ruse, sugerează că în frecventele sale deplasări la Moscova le spune superiorilor săi că nu este de acord cu războiul din Ucraina, dar, în același timp, mitropolitul Vladimir evită să condamne agresiunea militară a Rusiei. /Directoarea spitalului de Psihiatrie din Bălți este acuzată că și-a cumpărat mobilă acasă din contul bolnavilor. CNA a pornit un dosar pe delapidarea a o sută de mii de lei din bugetul spitalului. /De mâine, Republica Moldova poate exporta carne de pasăre în Uniunea Europeană. Bruxelles-ul își deschide hotarul pentru produsele proaspete, dar și congelate, după trei ani de negocieri. Cât de atractivă este pentru producătorii noștri, aflați în câteva minute.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fără panglica Sfântul Gheorghe și în acest an. Autoritățile anunță amenzi de la 4 mii 500 la 18 mii de lei pentru cei care vor purta simbolul agresiunii ruse. /De la 1 mai, accesul pe Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor. Măsurile sunt luate pentru a spori nivelul de siguranță de sărbători, odată cu creșterea fluxului de pasageri. /Schemă de însușire ilegală a terenurilor din capitală, deconspirată de CNA. Oamenii legii au descins pe 30 de adrese, într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie într-o familie din Chișinău. Copilul acestora, în vârstă de opt ani, s-ar fi împușcat cu arma tatălui, deținută legal. Surse apropiate anchetei au declarat pentru TV8 că băiatul a făcut-o conștient. /Gazul natural s-ar putea ieftini. Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să revizuiască tariful de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali. /Cetățenii moldoveni care trăiesc în SUA, Canada, dar și alte patru țări vor putea vota prin corespondență la alegerile prezidențiale și la referendumul cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc în această toamnă. Deputații au aprobat în lectura a doua un proiect de lege în acest sens.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Vladimir îi cheamă înapoi pe preoții care au trecut la Mitropolia Basarabiei. După ce i-a renegat, interzicându-le să oficieze slujbe, aceasta îi îndeamnă să se pocăiască și să revină în subordinea lui. /Dosarul pe numele bașcanei Găgăuziei a ajuns pe masa judecătorilor. Evghenia Guțul riscă până la șapte ani de pușcărie pentru că a acceptat cu bună știință zeci de milioane de lei de la gruparea criminală Șor. /A plouat cu nisip adus din Africa. Un ciclon venit din Sahara a acoperit țara cu praf. Ce spune Agenția de Mediu despre nivelul de poluare?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apar primele detalii despre cauza decesului tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei. Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, surse TV8 spun că pe trupul neînsulfețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. /Costul terenurilor pentru construcții din Chișinău s-a dublat în ultimii doi ani. Experții dau vine pe pandemia de Covid, ce a declanșat o cerere sporită pentru loturile de construcții. /Agenția Servicii Publice ar putea fi obligată să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei în dosarul schemelor cu pașapoarte. Direcotrul ASP susține că în spatele firmei bulgare sunt Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.

/VIDEO/ Ecoul tragediei de la Ciorescu, în care un fotbalist a murit. Un coechipier-martor: Trebuie să ne verificăm inima
/VIDEO/ Ecoul tragediei de la Ciorescu, în care un fotbalist a murit. Un coechipier-martor: Trebuie să ne verificăm inima
Șefa Procuraturii Anticorupție - invitata de astăzi a emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
Șefa Procuraturii Anticorupție - invitata de astăzi a emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade
/VIDEO/ INVESTIGAȚIE/ Alianța Kremlin. Conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din R. Moldova
/VIDEO/ INVESTIGAȚIE/ Alianța Kremlin. Conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din R. Moldova
/VIDEO/ Moldovenii renunță la banii cash: Numărul tranzacțiilor fără numerar a crescut cu 35% anul trecut
/VIDEO/ Moldovenii renunță la banii cash: Numărul tranzacțiilor fără numerar a crescut cu 35% anul trecut

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram