Război în Ucraina, ziua 90. Ministerul britanic al Apărării: Rusia și-a sporit intensitatea operațiunilor în Donbas

economic

Consiliul Concurenței investighează acțiunile producătorului de ulei de floarea-soarelui după majorarea prețului

Foto simbol
11 mai 2022, ora 11:03
Distribuie:

Consiliul Concurenței anunță că a solicitat documentele necesare și informațiile relevante de la producătorul de ulei de floarea-soarelui, după ce prețul uleiului vegetal a crescut cu aproape 12 lei sau cu aproximativ 25% și a ajuns să coste aproape 50 de lei pentru un litru. În acest context, fostul deputat de la Partidul Platforma DA, Alexandru Slusari, a cerut Consiliului Concurenței demararea unei anchete pe faptul scumpirii prețurilor la uleiul vegetal.

Prin urmare, Consiliul Concurenței a venit cu un răspuns la solicitarea expediată de echipa TV8.md referitor la scumpirea prețurilor la uleiul vegetal și susține că există în desfășurare o investigație de cunoaștere a pieței comercializării și procesării culturilor cerealiere și oleaginoase. 

„Investigația menționată este continuă, iar informațiile relevante cu privire la funcționarea piețelor cercetate sunt actualizate periodic. În cadrul acestei investigații, s-au constatat scumpirile semnificative ale prețurilor de comercializare cu amănuntul la uleiul de floarea soarelui la începutul lunii mai 2022. În scopul elucidării aspectelor ce țin de aceste majorări, Consiliul Concurenţei a solicitat documentele și informațiile relevante de la producătorul de ulei de floarea-soarelui”, precizează Consiliul Concurenței.

Potrivit reprezentanților instituției, „în cazul în care vor fi stabilite semne de încălcare a legislației în domeniul concurenței, Consiliul Concurenței va iniția investigația respectivă”.

„Ținem să precizăm că deținerea unei poziții dominante pe piață nu se incriminează în sine de Legea concurenței nr. 183/2012. În sensul Legii concurenței, se sancționează nu deținerea unei poziții dominante, ci abuzul de astfel de poziție. Respectiv, dacă vor fi constatate acțiunile prevăzute în art. 11 din Legea concurenței (de ex.: practicarea unor preţuri excesive de către întreprinderea care ocupă poziția dominantă pe piață), Consiliul Concurenței va putea proceda în privința sancționării unor eventuale încălcări”.

Consiliul Concurenței solicită celor care dețin informații despre posibilele încălcări ale legislației de concurență, să le prezinte pentru eficientizarea procesului de colectare a datelor relevante. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram