/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni ocupate, Zelenski cere revolte, iar Arestovici are o prognoză

social

Un motociclist a decedat după ce a accidentat doi bicicliști în satul Secăreni din raionul Hîncești

foto simbol
11 iunie 2022, ora 19:21
Distribuie:

Un bărbat de 34 de ani care conducea o motocicletă de model „MT”, a decedat după s-a tamponat din spate cu două biciclete, care se deplasau în aceeași direcție. Totul s-a întâmplat pe 10 iunie, când motociclistul se deplasa în direcția dintre localitățile Secărenii Vechi spre Secărenii Noi.

În seara de 10 iunie 2022, în Serviciul de Gardă al IP Hînceşti a parvenit apelul telefonic precum că în s. Secăreni, s-a produs un accident cu implicarea unei motociclete, soldat cu decesul conducătorului mijlocului de transport.

La fața locului, s-au deplasat angajații poliției pentru a documenta cazul. Potrivit acestora, bicicletele erau conduse de către o minoră de 15 ani și un tânăr de 18 ani. 

În urma impactului, minora și tânărul de 18 ani au fost transportați la spitalul raional Hîncești pentru îngrijiri medicale. Conducătorul motocicletei a derapat de pe traseu, a căzut la sol și în urma leziunilor primite, a decedat pe loc.

Pe acest caz, polițiștii au inițiat o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Vasile Botnari, trimis în judecată pentru îmbogățire ilicită. Bunuri de peste 28 milioane lei, sub sechestru

30 septembrie 2022, ora 15:40
Distribuie:

Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire de îmbogățire ilicită a fostului șef de la SIS, Vasile Botnari. A fost trimisă în instanță și cauza penală de învinuire de complicitate a soacrei sale. 

Faptele incriminate au avut loc în perioada 2014-2019. Atunci, învinuitul a exercitat consecutiv funcții de demnitate publică (în Parlament, Guvern și SIS), perioadă în care acesta și-a cumpărat bunuri prin persoane terțe, inclusiv soacra și fiica, valoarea cărora depășea cu mult mijloacele financiare dobândite de către învinuit.  De exemplu, în perioada 2014-2019, soacra fiind pensionară a avut venituri de doar aproximativ 329 000 lei în total și tot în aceeași perioadă a acumulat bunuri imobile cu valoarea totală de peste 19 milioane lei.  Fiica, neavând venituri în acea perioadă, a obținut un apartament, loc de parcare și mașină cu o valoare totală de peste 5,9 milioane lei.

Conform probatoriului administrat, ulterior pornirii urmării penale, au fost identificate bunuri imobile cu valoarea totală de peste 24,5 milioane lei, precum și automobile deținute în valoare de peste 4 milioane lei. Prin urmare, cu autorizarea judecătorului de instrucție, procurorii anticorupție au aplicat măsuri asiguratorii sub formă de sechestru pe aceste bunuri, în scopul eventualei confiscări speciale.

Potrivit legii, îmbogățirea ilicită se pedepsește cu amendă între 400.000 lei și 500.000 lei sau cu închisoare de la 7 la 15 ani. În ambele cazuri, legea prevede și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Ultima Oră! Percheziții la fostul șef al SIS, Vasile Botnari, într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită

29 martie 2022, 09:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram