Război în Ucraina, ziua 90: Rusia a preluat controlul a 5 fabrici din industria de apărare

politic

Oleg Cernei susține că ar urma „remanieri guvernamentale”. Guvernul: „Este un fals”

12 mai 2022, ora 15:31
Distribuie:

Fostul membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, Oleg Cernei, care la începutul lunii aprilie a anunțat că își suspendă activitatea de membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), anunță că ar urma „remanieri în Guvern”, iar ministrul Economiei, Mediului, Infrastructurii, ministra de Interne, ministrul Finanțelor și al Agriculturii ar urma să fie demiși.

Contactat de echipa TV8.md, Oleg Cernei ne-a comunicat că la Congresul Partidului Acțiune și Solidaritate care va avea loc duminică, 15 mai urmează a fi înaintate solicitări în acest sens.

„Lucrul acesta se discută intens pe intern în Partidul Acțiune și Solidaritate. La Congresul de duminică vor fi solicitări în acest sens pentru că doamna Gavrilița trebuie să aibă o motivație ca să inițieze aceste lucruri. La Congres anumiți reprezentanți din structurile teritoriale vor solicita aceste demiteri. Respectiv, sunt și unele voci din Uniunea Europeană care solicită acest lucru. Se pregătește terenul ca la Congres să fie câteva discursuri pe subiectul acesta și respectiv doamna Gavrilița va avea motiv să vină cu propunerea către șefa statului prin care va solicita remanierile guvernamentale. Deci acestea se vor  întâmpla la propunerea prim-ministrei și prin decretul președintei”, a declarat pentru TV8.md, fostul membru PAS.

De cealaltă parte, reprezentanții Guvernului și ai partidului PAS susțin că informațiile apărute în spațiul public sunt false.

„Domnul Cernei a fost dat afară din partid cu ceva timp în urmă. El este foarte creativ, însă nu există și nici nu au existat astfel de discuții în interior”, a afirmat pentru TV8.md, deputatul PAS, Radu Mrian.

„Nu este adevărat. Guvernul nu va fi remaniat. În primul rând totul este la statul speculativ, în al doilea rând totul este un fals aboslut și în al treilea rând sunt foarte curioasă de unde domnul Cernei ar purtea avea astfel de informații”, a precizat Anastasia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei Natalia Gavrilița.

TV8.md reamintește că pe 16 aprilie, Oleg Cernei a anunțat că își suspendă activitatea de membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Motivul ar fi fost incompatibilitatea calității de membru de partid cu funcția de Coordonator în cadrul unui Proiect Transfrontalier și de dezvoltare locală, finanțat din fondurile Uniunii Europene.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram