/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni ocupate, Zelenski cere revolte, iar Arestovici are o prognoză

politic

Va renunța Voronin la mandatul de deputat? „Nu am luat decizia, mă gândesc în timpul apropiat. Țara este distrusă”

12 iulie 2022, ora 21:45
Distribuie:

Deputatul Vladimir Voronin se gândește să renunțe la mandat. Fostul președinte al Republicii Moldova susține că în perioada actuală, țara este destrămată din cauza problemelor cu care se confruntă. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la Național4.

„Eu nu am luat o decizia ce am să fac: Am să rămân până nu va mai fi acest PAS în Parlament sau am să plec mai devreme și lasă ei să e ducă în Europa sau mai departe. Eu nu mă gândesc la 3 ani, mă gândesc în timpul apropiat. Țara e destrămată, țara e distrusă, oamenii fug din țară, copii nu se nasc, oamenii mor. Din nou a venit COVID-19 înapoi, e sărăcie, foame, e nevoie, vine iarna și nimeni nu se gândește ce va fi cu prețul la gaz. Prețul la gaz după vizita Maiei Sandu la Kiev s-a majorat peste o săptămână, s-a dublat cu peste 50%. Nimeni nu ști ce ce va fi”, a declarat fostul președinte.

Totodată, odată cu împlinirea primului an de guvernare PAS, Vladimir Voronin a criticat acțiunile acesteia și a menționat că ar trebui să muncească și să dea dovadă de profesionalism.

„Ei ce au venit „на белом коне” și trebuie să stea în fotoliu și să se bucure că sunt deputați și miniștri? Ei trebuie să muncească. Ei nu știu ce să facă, ei nu sunt profesioniști, ei pe toate posturile și funcțiile, toți sunt numai ai lor de la PAS. Guvernul trebuie să fie profesionist, cu specialiști. 

PAS e „сбор блатных и шайка нищих”. Acolo e cine vrei, liberalii, liberal-democrații...Ei nu vor face nimic, cât nu le vor da europenii. Ei au venit la guvernare fără nicio strategie”, a conchis Vladimir Voronin.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Voronin a primit o scrisoare de la soldații din Bălți: „Locotenenții ne bat și ne iau mâncarea adusă de mame”

01 iulie 2022, 11:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Platon, surprins din întâmplare de un jurnalist român, într-o cafenea din Londra. Cum a reacționat controversatul om de afaceri

Foto: Facebook/Vitalie Cojocari
30 septembrie 2022, ora 13:56
Distribuie:

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care a fugit din țară în vara anului 2021, a fost descoperit din întâmplare, într-o cafenea din Londra, de un jurnalist de la Euronews România. Vitalie Cojocari se afla în Capitala britanică, la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, când a intrat în local și a dat cu ochii de unul dintre cei mai căutați moldoveni. 

Jurnalistul a pus mâna pe telefon și l-a luat la întrebări despre motivele pentru care a plecat din Republica Moldova, de ce s-a refugiat în Marea Britanie și de ce nu a ales Moscova, în locul Londrei.

„Mă aflu în Marea Britanie pentru că în acest moment sistemul judiciar de aici îmi oferă siguranță că nu vor exista decizi arbitrare. Să vorbești despre judecată în Rusia este pur și simplu amuzant. Știm asta. În Rusia mi-ar fi dificil pentru că am o anchetă despre scoaterea capitalului, pe care mulți o numesc Laundromat”, a spus Platon. 

Controversatul afacerist s-a plâns că la Chișinău ar fi fost învinuit pe nedrept și că a fost lăsat fără averi. 

„Eu nu doar că am fost învinuit pe nedrept, eu am și suferit din cauza asta pentru că am stat în închisoare 4 ani. Mi-au fost luate averi colosale. Mie și partenerilor mei ne-au fost furate două cele mai mari bănci din Moldova, Agroindbank și Moldindconbank, împreună înseamnă 52% din sistemul bancar din țară. De la 300 la 500 de milioane. Am avut afaceri în sistemul de asigurări, aproape 50% din piața asigurărilor.”, a spus Veaceslav Platon.

Platon a mai spus că în prezent nu mai trăiește pe picior mare ca în trecut, dar că ar bani pentru o viață normală. „Nu eram un om sărac. Acum nu am cheltuieli excesive. Mi-au rămas niște bani pentru a trăi. Am bani pentru o viață normală, dar nu la calitatea pe care o aveam înainte”, a spus afaceristul.  

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în vara anului 2021. Asta, după ce a fost  declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară, în baza căruia fusese condamnat la 18 ani de închisoare.

În aprilie 2022, controversatul afacerist a fost sub acuzare, în dosarul „Laundromat”. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediu Ciocana, au admis demersul procurorilor anticorupție și au dispus aplicarea arestului preventiv, în privința acestuia.

Materialul poate fi urmărit de la minut 1.41.50.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram