Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv al Rusiei. Rachetele au lovit și o bază militară importantă de lângă Polonia

economic

Maia Sandu ar fi respins un plan „Kozak-2” în schimbul reducerii prețului la gaz. Fostul premier Ion Sturza face noi dezvăluiri

13 ianuarie 2022, ora 13:25
Distribuie:

„Maia Sandu a respins în schimbul unei reduceri modice la tariful gazului un plan „Kozak-2” infinit mai periculos ca primul”. Dezvăluirea a fost făcută de fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza în contextul crizei actuale când guvernarea PAS este încolțită din toate părțile, acuzată de incompetență.   

Potrivit lui Sturza, această situație îi aduce aminte de anii 90, când Republica Moldova trecea printr-o criză energetică fără precedent și mult mai serioasă „cu întreruperi de livrare de curent și gaze de către separatiști, ruși și prietenii lor de atunci ucraineni”.

Sturza își amintește, într-o postare pe Facebook, că în acea perioadă complicată, la fel, a fost sabotat.

„Cine m-a sabotat vehement? „Ai noștri” - Lucinschi cu o parte din „rândunele” și, bineînțeles, Roșca cu „Fluxul” în buzunar. Iurie și-a pornit megafonul, s-a urcat în copac și dăi! Manifestații cu asaltul guvernului, pietre, bâte și injurii. Într-un moment de cumpănă, când manifestanții rupeau ușa guvernului, chiar și cei de la Interne au pus-o puțin de măligă. Mă mir cum de nu am cedat eu, tare tânăr și tupeist am mai fost... Baiul a fost cine m-a susținut...  Surpriză! Vladimir Voronin, vojakul comuniștilor. A venit la mine și mi-a zis: „Ioane, noi suntem oponenți, dar trebuie să avem grijă de țară”, scrie Ion Sturza.

„Ce e diferit azi?”, se întreabă Sturza. Și tot el răspunde.

„„Ai noștri" sunt gata să se suie în copac. Ca să nu dezvolt ideea mai departe de similitudini cu cazul Roșca, Maia Sandu a respins în schimbul unei reduceri modice la tariful gazului un plan „Kozak-2” infinit mai periculos ca primul. Și? Ai „noștri” o îndeamnă ca ea să meargă la Moscova și să pupe mâna rușilor pentru „gaz ieftin". Aici e diferența – „ai noștri" sau poate „ai lor”, nu mai știu, propun să „pupăm mâna"! „Ai noștri” sunt gata să se suie în copaci... „Ai noștri", dar poate „ai lor”, nu mai știu... Criza gazului va trece, nu și rușinea, nu și memoria. Vai de capul vostru, dragi moldoveni, dragi „ai noștri...”, scrie Sturza în postarea sa.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram