Război în Ucraina, ziua 91: Portul din Mariupol, deminat, tancuri sovietice scoase de ruși, Putin în vizită la soldați

social

Militarii care ar fi ucis în bătaie un tânăr, în parcul de la Botanica, rămân în arest preventiv

13 ianuarie 2022, ora 18:15
Distribuie:

Cei doi militari care l-ar fi omorât în bătaie pe tânărul de 21 de ani, în parcul Valea Trandafirilor de la Botanica, rămân în arest preventiv. Decizia aparține magistraților de la Curtea de Apel Chișinău care au respins demersul avocaților de a-i elibera și au menținut neschimbată decizia primei instanțe.

Soldații sunt cercetați pentru omorul unui tânăr student din Capitală și și-au recunoscut vina parțial. Potrivit procurorului de caz, suspecții afirmă că victima era încă în viață, atunci când au lăsat-o să zacă la pământ. 

Acum o săptămână, un tânăr de 21 de ani a fost omorât în bătaie de doi militari care se aflau în stare de ebrietate. Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit de trecători, pe malul unui lac din parcul Valea Trandafirilor. 

Medicii legiști au depistat pe corpul lui semne de moarte violentă. Tot lângă cadavru, a fost găsit și un bon de plată de la un magazin, care i-a ajutat pe criminaliști să dea de urmele făptașilor.Victima făcea carieră în modeling și era singurul copil la părinți. 

Cei doi soldați, care au fost înrolați anul trecut în Armata Națională, riscă ani grei de închisoare. Potrivit responsabililor Ministerului Apărării, militarii se aflau în concediu.

„Îmi pare rău de acest caz, dar vreau să menționez că militarii erau în concediu legal. Concediile au fost nu doar pentru ei, dar pentru mai mulți militari în contextul sărbătorilor de iarnă”, a declarat Anatolie Nosatîi. 

Declarațiile ministrului vin după ce, în presă, au apărut speculații conform cărora cei doi militari, de fapt, nu se aflau în concediu, însă ar fi avut permisiunea de a ieși în oraș în acea seară. Contactat de TV8, procurorul de caz, Sergiu Savca, a declarat că cei doi militari au fost reținuți în cazarmă, dar acest lucru s-ar fi întâmplat, de fapt, în ultima zi de concediu al acestora. 

Recent a venit cu un mesaj pe facebook și bunica tânărului omorât. Îndurerată, aceasta a îndemnat opinia publică să nu rămână indiferentă și să se unească pentru rezolvarea cazului. Mai mult, ea crede că trebuie să fie pedepsiți după faptă cei care au provocat moartea nepotului său. 

„Soldații care ar trebui să ne apere, ne omoară... Vreau ca societatea să se unească, nu numai în cazul nostru, dar și în alte cazuri de violență. Să nu fim indiferenți la ce se petrece”, spune femeia.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram