Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

Sci-Tech&Media

/FOTO/ Internetul prin satelit de la Elon Musk va fi disponibil și în Moldova: Primele 30 de antene sunt donate

13 aprilie 2022, ora 16:38
Distribuie:

Starlink, sistemul miliardarului american Elon Musk de Internet prin satelit, va fi disponibil și în Republica Moldova. Primele antene pentru recepționarea semnalului au fost donate în contextul crizei refugiaților și vor ajunge în gestiunea Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică din Moldova.

"În această perioadă atât de dificilă din cauza războiului necruțător din Ucraina, au apărut multe necesități pentru gestionarea fluxului persoanelor refugiate și a le pune la dispoziție toate cele necesare.

Datorită lui John Maxemchuk, vicepreședinte Moldova World Children's Fund, în colaborare cu Space Exploration Technologies (SpaceX), Starlink Internet Services Limited a făcut o donație de 30 seturi- terminale de utilizator Starlink, care vor fi instalate la centrele de plasament și la hotarele țării unde fluxul de refugiați este cel mai mare.

Mulțumim frumos la toți cei implicați în acest proiect, atât de important pentru Republica Moldova", se arată în mesajul postat de președinta AO Centrul Internațional de Colaborare și Dezvoltare „Phoenix”, Irina Rusanovschi.

Starlink este o constelație de sateliți construită de Space X pentru a oferi acces la internet prin satelit. 

Constelația va consta din mii de sateliți de dimensiuni reduse plasați pe orbita joasă a Pământului, care funcționează în combinație cu stațiile de emisie-recepție terestre. 

În februarie, miliardar Elon Musk a afirmat, într-un mesaj pe Twitter ca răspuns la un apel al unui responsabil ucrainean, că grupul său SpaceX a activat serviciul de internet prin satelit Starlink în Ucraina şi că trimite echipamente în ţară.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram