Război în Ucraina, ziua 93: Putin, „pregătit să discute un schimb de prizonieri” cu Ucraina, spune Austria

politic

Moldova a încheiat cel de-al treilea pas privind aderarea la UE. Popescu: „Este cel mai complex exercițiu birocratic”

13 mai 2022, ora 09:12
Distribuie:

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, precizează că prin transmiterea celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la UE Republica Moldova a încheiat cel de-al treilea pas din lista noastră de 10 pași până la aderare.

„Răspunsurile la cele 1822 de întrebări din partea a doua a chestionarului, structurate în 33 de capitole pe 2800 de pagini de răspunsuri care se referă la aquis-ul comunitar au fost scrise de o echipă dedicată de funcționari din cadrul ministerelor și agențiilor de stat, reprezentanți ai societății civile, membrii din diasporă și prietenii țării noastre din Uniunea Europeană”, scrie Popescu pe pagina sa de Telegram.

„Împreună, prin dedicație, responsabilitate, efort conjugat și agenda ambițioasă de reforme vom aduce țara noastră mai aproape de UE. Este cel mai complex exercițiu birocratic realizat în timp record, ocazie cu care exprim profunda gratitudine pentru fiecare persoană implicată. Am demonstrat că împreună suntem o forță. Este o etapă cu adevărat istorică pentru țara noastră”, mai scrie viceprim-ministru.

TV8. md reamintește că premierul Natalia Gavrilița a transmis joi, 12 mai, cea de-a doua parte a chestionarului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Documentul a fost înmânat ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, la evenimentul de inaugurare a sediului nou al Delegației UE.

În data de 3 martie, Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. În 11 aprilie, Republica Moldova a primit chestionarul privind cererea de aderare la Uniunea Europeană, iar 11 zile mai târziu, în 22 aprilie, Republica Moldova a transmis prima parte completată a chestionarului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram