/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Ceremonie la Kremlin privind anexarea regiunilor ocupate. Zelenski cere revolte în Rusia

social

Caz șocant în Cahul. După ce a luat-o la pumni, o femeie și-a înjunghiat cu un cuțit concubinul

Foto simbol
14 ianuarie 2022, ora 11:02
Distribuie:

O femeie din Cahul a fost reținută pentru 72 de ore după ce și-a înjunghiat concubinul. Totul s-a întâmplat în ajunul Sfântului Vasile, după ce între aceștia s-a iscat un scandal.

Femeia în vârstă de 58 de ani a consumat băuturi alcoolice împreună cu concubinul său, iar la un moment dat a început o ceartă între aceștia. Bărbatul i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii femeii, iar aceasta nu a ezitat și l-a înjunghiat cu un cuțit în zona inimii.

Când a realizat gravitatea situației, acesta a solicitat serviciul de urgență, iar bărbatul a fost transportat și internat în Spitalul de Urgență din Cahul, secția reanimare.

În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că cei doi au mai fost anterior judecați și privați de libertate cu ispășirea pedepsei.

Polițiștii au pornit o cauză penală pe cazul dat. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Vasile Botnari, trimis în judecată pentru îmbogățire ilicită. Bunuri de peste 28 milioane lei, sub sechestru

30 septembrie 2022, ora 15:40
Distribuie:

Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire de îmbogățire ilicită a fostului șef de la SIS, Vasile Botnari. A fost trimisă în instanță și cauza penală de învinuire de complicitate a soacrei sale. 

Faptele incriminate au avut loc în perioada 2014-2019. Atunci, învinuitul a exercitat consecutiv funcții de demnitate publică (în Parlament, Guvern și SIS), perioadă în care acesta și-a cumpărat bunuri prin persoane terțe, inclusiv soacra și fiica, valoarea cărora depășea cu mult mijloacele financiare dobândite de către învinuit.  De exemplu, în perioada 2014-2019, soacra fiind pensionară a avut venituri de doar aproximativ 329 000 lei în total și tot în aceeași perioadă a acumulat bunuri imobile cu valoarea totală de peste 19 milioane lei.  Fiica, neavând venituri în acea perioadă, a obținut un apartament, loc de parcare și mașină cu o valoare totală de peste 5,9 milioane lei.

Conform probatoriului administrat, ulterior pornirii urmării penale, au fost identificate bunuri imobile cu valoarea totală de peste 24,5 milioane lei, precum și automobile deținute în valoare de peste 4 milioane lei. Prin urmare, cu autorizarea judecătorului de instrucție, procurorii anticorupție au aplicat măsuri asiguratorii sub formă de sechestru pe aceste bunuri, în scopul eventualei confiscări speciale.

Potrivit legii (art. 330/2 alin.(2) Cod penal), îmbogățirea ilicită se pedepsește cu amendă între 400.000 lei și 500.000 lei sau cu închisoare de la 7 la 15 ani. În ambele cazuri, legea prevede și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Ultima Oră! Percheziții la fostul șef al SIS, Vasile Botnari, într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită

29 martie 2022, 09:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram