Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

social

/DOC/ Tariful pentru serviciile poștale ar putea crește începând cu 1 aprilie. ANRCETI a demarat consultări publice privind noi majorări

14 ianuarie 2022, ora 13:52
Distribuie:

Tariful pentru serviciile poștale prestate de Î.S. „Poșta Moldovei” ar putea fi majorate. Despre aceasta anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) care a demarat consultări publice privind aprobarea tarifelor pentru serviciile poștale din sfera serviciului poștal universal (SPU) și a tarifelor aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice.

Prin urmare, scrisorile, cărțile poștale, aerograme, sau imprimate simple Internaționale de ieșire în dependență de greutatee ar putea costa de la 11 lei pentru mai puțin de 20 de grame la 475 de lei pentru o greutate de până la 2000 de grame. Totodată, tarifele sunt unice pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar serviciile poștale vor fi scutite de TVA. 

Impactul asupra persoanelor fizice nu este atât de mare, deoarece însăși tariful pentru scrisori este mic și nu este impact asupra persianelor fizice. Tarofele sunt supuse acuma consultărilor publice în care sunt implicați toți cei cointeresați. Când se vor sfârși acestea vom afla are vor fi noile tarife stabilite de la 1 aprilie”, a precizat administratorul interimar Poșta Moldovei, Roman Cojuhari.

Consultarea publică se va desfășura până la data de 31 ianuarie 2022, aceasta fiind data limită de prezentare a recomandărilor pe marginea proiectului respectiv.

Consultările privind majorarea tarifelor la serviciile poștale au loc după ce  Curtea de Conturi a Republicii a efectuat un audit extern în vederea verificării conformității gestionării patrimoniului public de către Î.S.”Poșta Moldovei” în anul 2020.

De asemenea, în premieră au fost propuse spre aprobare tarifele aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice de către alți furnizori de servicii poștale, care au ca scop dezvoltarea concurenței în sectorul comunicațiilor poștale, prin stabilirea de tarife orientate la costuri pentru accesul altor furnizori de comunicații poștale la rețeaua poștală a Î.S.”Poșta Moldovei”.

„Tarifele au fost calculate în conformitate cu Metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciile din sfera serviciului poștal universal, aprobată prin Hotărârea ANRCETI. Tarifele pentru serviciile poștale din sfera SPU și a tarifelor aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice a Î.S.”Poșta Moldovei” urmează să intre în vigoare începând cu 1 aprilie 2022”, se arată într-o notă emisă de instituție.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram