Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

timp liber

Oamenii de știință au prezis cine va fi în top la Eurovision 2022

14 mai 2022, ora 21:45
Distribuie:

Oamenii de știință au măsurat răspunsurile fiziologice a 75 de voluntari în timp ce urmăreau spectacolele din opt țări participante la Eurovision, pentru a prezice ce melodii se vor descurca bine la votul popular, relatează alephnews.

Norvegia, Germania, Spania, Polonia, Italia, Australia, Suedia și Franța au fost țările monitorizate.

Oamenii de știință au monitorizat ritmul cardiac și nivelurile de conductanță a pielii participanților în timp ce urmăreau spectacolele. Acest lucru a fost apoi folosit pentru a face predicții despre cât de bine se va descurca fiecare dintre aceste țări la votul public din această seară.

Cercetătorii au ales aceste națiuni, deoarece patru dintre ele au avut accesul garantat în finală din cauza regulilor Eurovision, în timp ce Suedia și Australia au un palmares bun, iar Polonia și Norvegia sunt printre favoritele de casele de pariuri.

Ucraina nu a fost inclusă în sondaj, deoarece este favorita clară anul acesta. „Nimeni nu ar fi fost impresionat dacă am fi prezis că Ucraina va câștiga”, a explicat Richardson.

Predicțiile se bazează pe ideea echipei că, în măsura în care ritmul cardiac și nivelurile de conductanță ale pielii sunt mai asemănătoare în rândul unui grup de oameni atunci când urmăresc aceeași performanță, atunci acea performanță trebuie să fie mai captivantă.

Richardson și echipa sa au descoperit anterior că bătăile inimii unei mulțimi pot fi sincronizate atunci când oamenii urmăresc împreună un spectacol live. Conductanța pielii reflectă cât de mult transpira cineva, ceea ce este stimulat de adrenalină.

„Când ceva este cu adevărat captivant, creierul fiecăruia procesează același stimul și astfel vei avea o sincronizare fiziologică”, spune el. „În același timp, cu toții ne plictisim în moduri diferite – cineva poate să se uite la o fereastră, în timp ce cineva va lovi cu picioarele și astfel va avea stări mentale divergente”, a adăugat specialistul.

Cercetătorii au descoperit că predicțiile lor bazate pe nivelurile de conductanță a pielii nu se potriveau exact cu cele bazate pe ritmul cardiac. Richardson speculează că asemănarea ritmului cardiac ne poate spune cât de captivantă din punct de vedere emoțional este o performanță, în timp ce conductanța pielii poate fi mai mult un indicator al gradului de implicare în narațiunea unei performanțe – deși el subliniază că acest lucru este încă speculativ.

„Sunt cuplate, dar doar vag – adevărul este că încă nu știm ce transmit exact”, a punctat Richardson. Pentru a-și face predicțiile generale, cercetătorii au făcut doar o medie a celor două tipuri de predicții.

Dintre țările analizate în studiu, echipa de cercetători anticipează că Suedia va ocupa cel mai mare loc în votul publicului, urmată de Australia și Italia. Norvegia va obține cel mai mic scor, prevăd cercetătorii.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram