Război în Ucraina, ziua 90. Ministerul britanic al Apărării: Rusia și-a sporit intensitatea operațiunilor în Donbas

social

Un copil de doi ani a murit după ce o creangă de copac a căzut în parcul Alunelul

14 mai 2022, ora 14:39
Distribuie:

O fetiță de doi ani a murit după ce o creangă de copac a căzut peste căruciorul în care se afla, în Parcul Alunelul din Capitală. Primăria Chișinău a anunțat că va deschide o anchetă internă pe acest caz.

La ora 11.45, IP Buiucani a fost sesizat precum că în parc, a căzut o creangă de copac. La fața locului, s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. 

Polițiștii au stabilit că o secțiune de copac a căzut peste un cărucior. Copilul a fost imediat transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Pe caz, a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Primăria municipiului Chișinău informează că a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori din Parcul Alunelul. Agenția de Mediu nu a dat permisiunea și a acceptat doar curățarea și defrișarea a 70 de copaci.

În urma cazului tragic de astăzi, când un copac s-a rupt și a căzut, traumând un copil, Primăria va deschide o anchetă internă pe caz.

Echipa Primăriei, pretorii, consilierii și persoanele de la Spații Verzi s-au mobilizat operativ.

Potrivit Primăriei Capitalei, Întreprinderea municipală Spații Verzi din cadrul Primăriei nu are dreptul și nu poate să realizeze curățarea și defrișarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, adică la fiecare copac, să fie trimisă o solicitare Agenției de Mediu.

„Procedura birocratică poate dura până la o lună. În ultima perioadă, solicitările transmise către Agenția de Mediu sunt examinate și durează timp de 3 luni”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram